Gobertovo iskupljenje

screenshot

NBA liga donela je odluku da do daljnjeg prekine takmičenje, nakon što je uoči meča Oklahome i Utaha oktriven i prvi slučaj korona virusa među igračima.

Zaražen je Rudy Gobert, francuski centar i jedan od ključnih igrača Jazza, koji je nastupio na nedavnom All-Staru. Drugi pozitivan na Corona virus je bek Utaha, Donovan Mitchell. Gobert i Mitchell saigrači su najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

Babo je srećom izbjegao virus, no Donovan Mitchell nije bio te sreće. Allstar Jazza je pozitivan na Corona virus. Mnogi su okrivili Goberta koji se dosta neodgovorno ponašao posljednjih dana. Nije osjećao simptome pa se glupirao sa suigračima, dirao njih i njihove stvari. Poprilično neodgovoran potez Francuza. Sreća u nesreći je što su njih trojica jedini zaraženi. Svih ostali 58 ljudi, uključući igrače, trenersko osoblje i pomoćno osoblje, su negativni. Obojica su potvrdila kako oporavak teče u najboljem redu, te da simptomi nisu strašni u njihovom slučaju.

Rudy se već javno ispričao za svoje ponašanje, no otišao je još korak dalje. Donirao je čak 500,000$ za pomoć u borbi protiv Korona virusa. Dio ide udruzi za borbu protiv Korone u Salt Lake Citiyu, drugi dio u Oklahomu, dok treći u njegovu rodnu Francusku.

Situacija se malo smiruje, Silverova ekspresna reakcija je spasila stvar i širenje virusa se zaustavila (u nedelju znamo za tri igrača koji su pozitivni). Liga je suspendirana i daljnja zaraza (barem u NBA) se stopirala. Gobert se izvinio svima zbog nedoličnog ponašanja, no nije našao na odobravanje suigrača. Oni su mu zamjerili neodogovrno ponašanje i nisu baš najbolje primili njegovu ispriku. Mitchell je posebno ljut, jer on je izgleda pokupio virus od Goberta. Iako period inkubacije traje 5-28 dana, tako da je moguće i da je Mitchell zapravo bio prvi zaražen no da su se simptomi tek kasnije pokazali… Stanje u Utahu nikako nije dobro. Suigrači barem zasada nisu voljni oprostiti Rudyu. Nije navedeno koji su to suigrači koji su digli buku…

Gobert se kasnije izvinuo zbog neptimerenog ponašanja:

“Prvo i najvažnije jeste to što želim javno da se izvinim ljudima koje sam možda ugrozio. Tada nisam imao pojam da sam zaražen, bio sam nemaran i za to nema izgovora. Nadam se da će moja priča poslužiti kao upozorenje za sve da ovo shvate ozviljno. Uradiću sve što mogu koristeći svoje iskustvo da edukujem druge i sprečim širenje virusa“, napisao je Gobert.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ljudskost u doba pandemije - Ostatak Sveta
  2. Da li je ovo najgora sezona u istoriji NBA? - Ostatak Sveta
  3. Trejd na pomolu, koga će se Utah odreći? - Ostatak Sveta
  4. Ipak mir u kući - Ostatak Sveta
  5. Korona ne bira: Čak 18 igrača pozitivno na virus! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*