Šuterski trening u mraku

Screenshot / Youtube

Izvor: Sportska sećanja

26. maja 2012. godine u „TD Gardenu“ u Bostonu igrao se sedmi meč polufinala Istočne konferencije između domaćih Seltiksa i gostujućih Filadelfija Seventisiksersa. Igrajući bolje tokom većeg dela susreta i najviše zahvaljujući Kevinu Garnetu i Radžonu Rondu, Seltiksi su uspeli da pobede sa 85:75 i plasiraju se u finale Istočne konferencije. Pored svih dešavanja tokom utakmice, pažnju medija je privukao i jedan snimak koji je nastao pre susreta, a koji je samo pokazao koliku je posvećenost treningu imao legendarni Rej Alen.

Na nekih tri sata pre prvog podbacivanja na meču, Rej Alen je prolazio kroz svoju standardnu rutinu pre svakog meča, šutirajući sa distance, želevši da na taj način „zagreje ruku“ pred važan duel. U jednom trenutku, očigledno želevši da provere da li sva svetla funkcionišu u dvorani pred starta meča, ljudi iz dvorane zaduženi za svetlo, pogasili su reflektore kako se to radi na predstavljanju pred duel, ne obrativši pažnju na to što je u toku šuterski trening Reja Alena. Ipak, to nikako nije poremetila sjajnog šutera.

Rej Alen je i u skoro mrklom mraku nastavio svoje šutersko zagrevanje kao da se nije ništa dogodilo. Ne želevši da prekine svoju rutinu, Rej Alen je šutirao sa istih pozicija kao i dok je svetlo bilo upaljeno u dvorani, a čini se i da to što nije bilo svetla nije moglo poremetilo uspešnost njegovih šuteva. Pogodio je Alen nekoliko šuteva za tri poena u skoro potpunom mraku i na taj način se odlično pripremio za meč koji ga očekuje i na kojem nije briljirao, ali je i pored toga pogodio nekoliko veoma važnih šuteva. Mnogi mediji bili su oduševljeni ovakvim treniranjem Alena, pa su pohvalivši ga, istakli da uopšte ne treba nikog da čudi što je Rej Alen jedan od najboljih šutera u istoriji košarke, kada se na primeru pre meča sa Filadelfijom možda i najbolje videlo koliko je posvećen treniranju.

Kako je izgledao šuterski trening u mraku Reja Alena, koji je oduševio ljubitelje košarke, ali i pokazao koliko je ovaj igrač bio posvećen treningu, možete pogledati na snimku koji je pred vama:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*