Još jedna ‘loša vest’ NBA lige

Alchetron

“Ja sam košarkaš, nisam sveštenik. Igram se sa ženama, igram se sa odećom, volim auto, volim se poigravati sa svim sa čime se može igrati. Postoje igračine i obični igrači. Obični igrači su oni sa kojima se igračine poigravaju. Ja sam igračina”.

Ovo je legendarna izjava koja najbolje opisuje Marvina Barnesa, ‘igračinu’ koji je od 1974 do 1986 igrao u najjačoj ligi sveta. Nadimak ‘Loša vest’ zaradio je zbog svoga ekscentrizma i ekstravagantnog ponašanja i konstantnih problema van terena. Da je danas među živima (umro je 2014) bio bi definitivno kralj ‘hypea’ i u senu bi bacio Joeala Embiida ili oca Lakersove zvezde, LaVara Balla.

Tokom svojih školskih dana Barnes je bio deo bande koja je planirala opljačkati bus, ali su ga vrlo lako identifikovali jer je nosio majicu sa svojim imenom. Dok je igrao za Providence College, 1972, napao je svog saigrača peglom zbog čega je morao da mu plati 10.000 dolar. Četiri godine kasnije u njegovom koferu na aerodromu u Detroitu pronađen je napunjen pištolj. Odležao je 152 dana zbog toga u zatvoru.

Jedna od najluđih stvari desila se nakon jedne od njegovih ludih žurki u New Yorku, kada je prespavao let svog tima za Norfolk gde su Spiritsi trebali da igraju protiv Virgina Squiresa. Barnes je iznajmio sopstveni avion i stigao neposredno pred meč, sa po jednom devojkom koju je grlio sa obe ruke i hranom iz McDonaldsa. Razgrnuo je svoj kaput, pokazao da je obučen u dresu i rekao:

“Momci. Vreme je za igru”.

Meč je završio sa 43 poena i 19 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*