Najveća finala koja se nisu dogodila!

Fadeaway World

Ratnici su 5. puta zaredom igrali u Velikom Finalu, a ovaj puta poslednji put to nisu bili Cavsi. Dueli Lebronovih Cavsa i superjakih Warriorsa sigurno će ući u anale NBA kao jedan od najvećih rivaliteta lige.

Tijekom povijesti smo imali dosta Finala koje se nažalost nisu mogli odigrati. Portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti 4 NBA finala koja se nikada nisu odigrala, no zbog sjajnog matchupa smo hteli videti te ekipa u završnim utakmicama.

Houston Rockets – Chicago Bulls

Nedavno smo pisali kako je Kenny Smith izjavio kako bi njegovi Rocketsi dobili Bullse sa Jordanom. Nažalost ovo finale nikada nismo videli jer do su Rakete osvajale naslove Jordan se zabavljao po golf terenima. Jordan je osvajao naslove prije toga, a i kasnije kada se vratio, dok su Rakete iskoristile ovaj period dok nije bio Najvećeg na terenu. Kada se napokon vratio to više nije bila ista ekipa Rocketsa, te više nikada nisu došli do Finala. No bilo bi neverovatno da smo uspeli videti ove dve ekipe u punoj snazi jednu protiv druge. Hakeem protiv Jordana bi bio neverovatan duel.

Open Source

New Jersey Nets – Phoenix Suns

Ovo možda nisu bile 2 najbolje ekipe lige, no gledati Kidda protiv Nasha tada 2 najbolja playmakera lige bi bilo neverovatno. Kada su u regularnoj sezoni igrali jedni protiv drugih to je bio sjajan meč, pun preokreta i produžetaka, tako da samo možemo zamišljati kakvo bi bilo finale. Nash je dobro gurao uz pomoć Stoudemirea no Spursi su gotovo uvek bili kobni za njih, te nisu uspeli stići do Finala. Netsi su u to vreme bili slabiji, te se također nisu uspeli izboriti, no sigurni smo da bi nam ova 2 igrača pružila neverovatan spektakl.

San Antonio Spurs – Boston Celtics

Spursi su najkonsantnija ekipa u novijoj istoriji NBA lige. Popović je uspostavio sjajan sistem koji je bio na vrhuncu sa Duncanom, Parkerom i Manuom. U isto vreme na drugoj strani, tj na Istoku, rodila se još jedna sjajna ekipa. Ainge je okupio Garnetta i Allena oko Piercea i dominacija je mogla početi. Nažalost nikada nismo videli ove ekipe u Finali. Kada su Kelti prošli igrali su 2 puta protiv Lakersa, a kasnije su Spursi igrali s Heatom Lebrona i Wadea. Tako da dva možda i najbolja krilna centra u istoriji Garnett i Duncan nikada nisu ukrstili koplja u Finalu lige.

Mandatory Copyright Notice: Copyright 1998 NBAE (Photo by Barry Gossage/NBAE via Getty Images)

Los Angeles Lakers – Miami Heat

Na našu nesreću ni duel dva najbolja igrača koja su igrala u post Jordanovoj eri nikada se nisu susreli u Finalu. Lebron je igrao u Cavsima, dok je Kobe u Lakersima osvajao naslove protiv Bostona i Magica, a baš to su bile ekipa koje su izbacile Kralja. Kasnije je Kobe prošao svoj zenit (čitaj ostatak njegove ekipe) te kada je Lebron dominirao u Miamiu nije stigao do Finala. Tako da smo ostali uskraćeni i za ovaj duel koji bi sigurno bio spektakularan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*