Srpski brat Hedo!

Jedan od najboljih turskih košarkaša, Hedo Turkoglu imao je bogatu NBA karijeru. Počeo je u Sacramentu gde se spijateljio sa našim Divce i Stojakovićem. Otuda naziv i srpski brat, kako su mu odmilja tepali njih dvojica. Nakon Kingsa sezona u Spursima, pa se onda skrasio u Orlandu. Tamo je igrao i Finale lige, ali nažalost poklekli su od Lakersa. Posle toga Raptorsi, pa ponovo Magic. Na kraju karijeru završava u Clippersima.

Najbolja sezone mu je bila 2007/08 kada je bilježio čak 19,5 poena, 5,7 skokova i 5 asista u proseku. Ovo mu je bila jedina sezona u karijeri gde je odigrao sve 82 utakmice. Te godine su ispali u playoffu u drugoj rundi od Pistonsa, nakon što su savladali Raptorse u prvom krugu.

No vratimo se na Hedino razdoblje u Kingsima. Tamo je upao u “onu” ekipu. Bibby, Webber, Peđa, Divac i ostali su ga odlično prihvatili. U drugoj sezoni je bio jedan od bitnijih igrača s klupe. Igrao je u 80 tekmi, ali počeo je samo 10 puta. Zaustavio se na brojkama od 10,1 poen, 4,5 skokova i 2 asista. Ali Hedo se najviše seća početaka svoje karijere.

-“To je bilo nešto neverovatno. Dolazim tamo kao klinac od 20 godina i po mene dolazi Divac na aerodrom. On mi je tada promenio život, mnogo mi je pomogao.”- priča Hedo. Na kraju karijere je izjavio da mu je period u Kingsima ostao u najboljem sećanju.

-“Oni imaju najbolje navijače, ne znam što su toliko čekali da dovedu nazad Divca i Peđu. Oni će napraviti sjajne stvari i vratit organizaciju na nivo kao kada smo mi igrali.”- dodao je Hedo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*