Rođeni šuter i noćna mora sa klupe!

 

Sweet Lou bio je na najboljem putu da osvoji i po treći puta zaredom nagradu za Najboljeg 6. igrača Lige. Nisu mu smetali ni novi momci u gradu – Leonard i George. “Slatki” je odrađivao posao iz večeri u večer baš kao i prošle dvije sezone. Prosjeci su mu manje više isti kao i prošle godine. On i Harrello čine najubojiti dvojac s klupe ove sezone u NBA, zajedno ubacuju gotovo 40 poena po utakmici. Protivničkim trenerima nije lako protiv Clippersa. Izvadiš petorku da odmori za novu borbu s Leonardom i PG-em, kad ono Clippersi na terenu imaju dvojac sa 40 poena u rukama. Lou je pogotovo opasan, ove sezone je 5 puta išao preko 30 poena.

“Slatki” ponovio uspjeh

Izuzev dvojca iz Clippersa za nagradu bi mogli konkurirati i Schroeder i naš Goran Dragić. Schroeder igra sjajnu košarku u preporođenim Thunderima. Kao i Lue, predvodnik je druge postave i igrač je koji najviše drži loptu u rukama u Ligi. Često završava utakmice sa Paulom i Alexanderom u postavi. Tada su Thunderi posebno opasni. Celticsi su se opekli u sjajnoj utakmici odigranoj netom prije prekida. Nije bio Alexandera, no Schroeder i Paul su odradili posao i “ukrali” pobjedu.

Bilo bi napetije nego prošle sezone, no Lou bi vjerovatno odnio pobjedu i treći puta zaredom. Clippersi su se još uigravali, dosta igrača je još tražila svoje uloge. Sigurno bi to išlo ka boljem.

Prvi izlet u LA

U Lakerse je i došao sa reputacijom najboljeg ‘šestog igrača’ lige (2015), i to iz Toronto Raptorsa. Prije Clippersa Lou Williams odigrao je odlično i dok je bio u Lakersima jedini je pružao konstatne partije.

Sa 18.3 poena ne samo da je bio najbolji strelac od svih igrača u NBA ligi koji ulaze sa klupe, već je bio i najbolji strelac Lakersa prošle sezone. Posebno je impresivne izvedbe imao u decembru 2016, kada je ulazeći sa klupe rešetao koševe Memphisa (40 poena), Utaha (38 p) i Phoenixa (35 poena). Njegovih 40 poena sa klupe protiv Memhisa 3 decembra 2016, ovosezonski je rekord i to je prvi put posle 2014, i Jordana Crawforda da neko postigne toliko poena sa klupe. Sjajni decembar doneo mu je još jedan rekord, nezabeležen u NBA ligi od 1970, Williams je postigao 137 poena u četiri utakmice –što je nabolji performans jedne rezerve u NBA timovima.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Magic 'pojačao' Lakerse - Ostatak Sveta
  2. Durant pomerio još jednu granicu, no ovaj igrač ga je sinoć zasenio! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*