Spreman sam da napustim košarku i NBA

Clutch points

Pandemija Covid-19 dobija na intenzizetu u Americi. Gradovi su prazni, a Vlada SAD sprema se i za još rigoroznije mere. Među prvim igračima u NBA koji su bili pozitivni na novi virus, bili su košarkaši Utah Jazza, Rudy Goberti i Donovan Mitchel. Oni se polako oporavljaju.

No, njihov saigrač, Joe Ingles, spreman je da napusti košarku ukoliko to bude bilo potrebno, za njega je porodica na prvom mestu.

Ingles ima sina koji je autističan, a nedavno je za Athetic rekao kako je spreman da ‘ne igra više nikada kako bi zaštitio svog sina Jacoba, i da odleti zauvek u Australiju”.

 

“I could walk out of this gym now, in the clothes I’m in, and go to the airport. I would have zero issues (with that choice) because I wouldn’t want to put my family through that. I don’t want to put Jacob through that. I don’t want to put his sister (Milla) through that, and I definitely don’t want to put his mother through that. So it’s really hard.” (Joe Ingles)

KAT-ova tragedija

No, zvezda Wolvsa, Karl Anthony Towns nalazi se u podosta teškoj poziciji. Objavio je kako je njegova majka pozitivna na Covid-19, te je zbog toga završila u induciranoj komi.

Towns je ovaj nesretni slučaj iskoristio kako bi podigao savjest građana da ostanu kod kuće, kako bi se spriječila daljnja zaraza.

“Dijelim svoju priču u nadi kako će svi ostati kod kuće. Trebamo više opreme i moramo pomoći liječnicima na prvoj liniji. Hvala medicinskom osoblju koje pomaže mojoj majci. Vi ste pravi heroji! Molim se za sve nas u ovim teškim trenutcima,”objavio je KAT na Instagramu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*