“Počeli su pripremati film o Draženu, sada je sve stalo…”

Bivši hrvatski izbornik, Neven Spahija, od prošle je godine desna je ruka Tayloru Jenkinsu u Memphis Grizzliesima. Zapravo, bio je to do prije desetak dana, a onda je sve prestalo. U razgovoru za hrvatski portal, Index, Spahija je govorio kako trenutno funkcionira u izolaciji, no i neke druge zanimljive detalje.

Spahija se trenutačno nalazi u samoizolaciji u obiteljskoj kući u Šibeniku.

”Molim vas, pridržavajte se mjera, ostanite kod kuća. Ne izlazite. Gledajte filmove, čitajte, radite sve ono što volite, a niste imali vremena. Što se tiče filmova, evo vam jedna ekskluzivica. Kad smo nedavno igrali protiv Lakersa, sreo sam Rona Sheltona, čovjeka koji je režirao jedan od najboljih košarkaških filmova ikad – White Men Can’t Jump. Sjajan tip. Obožava košarku i baš smo se napričali. Rekao mi je da planira snimiti film o Draženu i da je već počeo skupljati materijale. Nažalost, sad je i to palo u drugi plan”, na početku razgovora rekao nam je Spahija.

Priča o legendi i legendarnom košu iz Šibenika

NBA reagirala fantastično

Zbog pandemije smrtonosnog koronavirusa svijet sporta je paraliziran, sve se ugasilo, a NBA liga je, nakon što je potvrđeno da je igrač Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan, prekinula natjecanje.

”Nakon što je se saznalo da je Gobert zaražen, NBA liga je reagirala fantastično. Bez razmišljanja i nepotrebnog petljanja odlučili su prekinuti prvenstvo. Do prije sedam dana važilo je pravilo da svaki trener može po pola sata, 45 minuta individualno raditi s igračem. Nakon treninga bi se lopta i sva oprema dezinficirala, a igrači bi otišli u samoizolaciju. Prije tjedan dana sve su aktivnosti prestale. Vodstvo NBA lige donijelo je naputke da se svaki kontakt zabranjuje i da se do daljnjega prekida svaki oblik košarke. Ne želim sad pametovati i glumiti generala nakon bitke, ali bilo mi je jasno što se događa i što će se dogoditi čim su se iz sata u sat donosile odluke o zatvaranju kazališta, kina, restorana… Jasno je bilo da ni sport neće biti pošteđen užasa”, rekao je Spahija za Index.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*