Jabbar: Njegove reakcije bile su uvreda i sramoćenje za mene!

Youtube / screenshot

Candyman ili Michael Olowakandi jedan je od najgorih prvih pickova drafta u istoriji. Bio je katastrofalan u svim sezonama u ligi i nikada nije opravdao biranje tako visokim pickom. Prošao je put od totalne nepoznanice do prvog picka drafta i nije izdržao pritisak. U Clippersima su napravili sve da od njega izvuku nešto. Iako je bila lockout sezone, pa igrači nisu imali toliko vremena za razvijanje u prvoj godini, Clippersi su odlučili aktivirati jednog od najboljih centar ikad Kareema Abdula Jabbara.

Jabbar je bio direktno zadužen za razvoj Candyman, no nije mu ostao u dobrom sećanju. Kareem je bio razočaran radnom etikom, te je izjavio da je talentiran ali nemoguć za treniranje.

“Na treningu, pokušao sam ukazati Gosp. Olowakandiu na njegove greške, one koje je konstantno radio i koje su rezultirale sa lošim posedom ekipe ili njegovim faulovima zbog kojih je morao na klupu. Njegove reakcije na moje ispravljanje njegovih navika su bile uvreda i sramoćenje za mene. Rekao mi je izravno da ne želi biti kritiziran pred ekipom.”

Candyman je nakon 5 neuspešnih godina u Clippersima otišao u Wolvese, da bi karijeru završio u Celticsima. Nigde nije niti blizu opravdao očekivanja, te je i dalje smatran za možda i najgoreg top picka ikada. Uz ovakvo ponašanje kakvo je naveo Jabbar nije ni čudo. Karijeru je završio na prosecima od 8,3 poena, 6,8 skokova i 0,7 asista. Najbolje je igrao u zadnjoj sezoni u Clippersima, no tada se borio za novi ugovor pa je samim time i motivacija bila veća. Završio je na 12,3 poena i 9,1 skok, dok je već iduću sezonu u Wolvesima pao na 6,5 poena i 5,7 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Bitka za Los Angeles - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*