Bring the Sonics back!

screenshots

Ne tako davno, tokom leta 2018, su ljudi iz Seattlea odlučili ponovno ući u borbu za NBA klub. Nažalost svoje Sonicse su izgubli, prešli su u Oklahomu, no obnova Key Arene i dolazak novih vlasnika nam daje nadu da će ponovno biti košarke u Seattleu. No dok taj dan ne dođe, stanovnici Seattlea će ipak malo ranije imati priliku gledati košarku u svom gradu.

Proteklih dana aktuelizovala se ta tema, a pokrenuo je novopečeni Hall of Famer.

Kevin Garnett, nekadašnji NBA košarkaš, rekao je da bi voleo da se u ligu vrate Sijetl Supersoniksi. KG je u Key Areni odigrao 27 utakmica i dan danas pamti koliko je tamo atmosfera bila vrela.

“San mi je da se vrate Supersonicsi u NBA ligu. Da mogu kupio bih klub sutra i oživeo Pacific Northwest diviziju, a Sonicsi su bili veoma važan deo NBA lige”, rekao je Kevin.

Garnett će od 2020. godine biti član Kuće slavnih, a u istu će ući zajedno sa Timom Duncanom i pokojnim Kobe Bryantom.

Durantov povratak u stari grad

Golden State Warriorsi i Sacramento Kingsi su odlučili odigrati svoju predsezonsku utakmicu u Seattleu. U sklopu priprema za sezonu 2018-2019, 6. oktobra 2018. godine su barem na kratko vratitli košarku u “Kišni grad”. Bio je to povratak Kevina Duranta, koji je svoju rookie sezonu proveo u ovom gradu te igrao za legendarne Sonicse. Među aktivnim igračima, jedino je još Jeff Green nosio dres ovoga nekada mega popularnog kluba.

Nadamo se da je ovo samo prvi korak ka povratku košarke u Seattle. Ovaj legendarni grad zaslužuje svoju franšizu, Sonicsi su bili jedna od najboljih ekipa u NBA, u vremenima Paytona i Kempa bili su prava senzacija i užitak za gledanje.

Šuterska rapsodija u Seattlu

Nekoć se igrala vrhunska košarka u “Kišnom gradu”. Još od vremena Paytona i Kempa, pa sve do “preteče” današnjih Splash Brosa u vidu Ray Allena i Rashada Lewisa (Vladimira Radmanovića). Prvi od njih, jedan od najboljih šutera svih vremena, Ray Allen je svoju najbolju utakmicu karijere odigrao baš u dresu Sonicsa.

Šuterska rapsodija u Seattleu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*