Tim Washingtona sastavljan od igrača rođenih u prestonici

ostataksveta

Zamislite da se uvede pravilo da igrači iz NBA mogu da nastupaju samo za timove iz mesta u kojima su rođeni. To bi značio kraj ili eliminaciju za Denver Nuggetse, Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurse, Utah Jazz i Sacramento Kingse.

No, franšize iz velikih gradova, poput LA, New Yorka, Toronta, ili Washingtona, imali bi šta da pokažu.

Tim Lakersa sastavljen od igrača rođenih u LA!

Tako bi moćni tim iz DC-a predvodio dvostruki šampion i MVP finala, Kevin Durant, kojeg ovaj tim rado vidi u svojim redovima narednog leta kada postaje slobodni agent. Čak su mu ove jeseni poželeli toplu dobrodošlicu u glavnom gradu ali ih je Durant ne samo torpedirao, već su njegove izjave bile i pomalo ponižavajuće:

Durante, ovo je ponižavajuće!

Tu je svakako i Carmelo Anthony, čije šuterske sposobnosti (u primeu) ne bi bile na odmet i u kombinaciji sa Durantom, i još jednom momkom – Rudy Gayom – činio bi ubitačan trio.

Na poziciji centra korpulentni Roy Hibbert štitio bi reket, dok bi na poziciji playa tu bio Ty Lawson koji je u svojoj najboljoj sezoni za Nuggetse beležio preko 16 poena i 9 asistencija po meču.

Evo kako bi izgledali sadašnji timovi u NBA, ukoliko bi se ovo pravilo primenjivalo, a tabelu su sačinile kolege sa sajta Business Insider. 

Koliko vidimo ozbiljan problem sa sastavljanjem tima imali bi Spursi, kao i ekipa iz Solt Lake Cityja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*