“Tko je bio prva nerješiva enigma?”

APPhotos

Koliko god bio dobar obrambeni igrač, uvijek postoji onaj jedan za kojega nemaš rješenje. Najveći obrambeni igrači uvijek su imali svog “nemesisa”, nekog tko ih je kada god se susretnu bio nemoguć za čuvanje. Sjajni “Knucklehead” podcast sa Quentinom Richardsonom i Darius Milesom na PlayersTribuneu redovno ugošćava bivše i sadašnje NBA igrače.

Jedno od pitanja koje dobije gotovo svaki gost je – Tko je bio igrač koji Vas je prvi “razvalio”? Sjajno pitanje koje je izrodilo nekolicinu odličnih odgovora. Tako smo saznali da Iverson nije imao odgovor na Kevina Johnsona, Durant nije mogao zadržati Mela, dok je Wade svaki puta imao problema s čuvanjem Barona Davisa…

Jedan od najbolji obrambenih igrača u povijesti Lige, Rukavica Gary Payton je dao očiti odgovor – Michael Jordan. Možda i najzanimljiviji odgovor je imao Irving. Njega je među prvima u Ligu dočekao Jose Calderon. Sjajni španjolski bek nikada nije bio superzvijezda u NBA, no bio je siguran na lopti i šutu i više nego pouzdan bek. Ponekada ga je baš išlo, a Irving se sjeća kako ga je baš on “razvalio”. Iako baš i nije pogodio njegove brojke na toj utakmici, Irving se sjeća kako je Calderon bio jedan od prvih igrača koji mu je predstavljao nerješiv problem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*