Avanture Big Z-a

Howard Smith-USA TODAY Sports

Litvanski centar Zydrunas Ilgauskas ostavio je veliki trag u Clevelandu. Tamo je proveo 12 sezona, gotovo čitavu svoju NBA karijeru, te je tokom svog vremena u Cavsima bio jedan od omiljenih suigrača. Zbog toga je nominiran za Lifetime achievement award od strane udruge Cleveland Sports Awards. U to ime prisjetili su se raznih anegdota i priča o velikom litavskom centru.

Jedan od njegovih suigrača za vremena u Cavsima je bio i današnji trener Wizards Scott Brooks. On je sa Big-Z- em igrao tijekom sezone 1997/98. Prema njegovim riječima Z je bio sjajan suigrač i odličan kolega, a usput je ispričao i dosta zanimljivih stvari “izvan terena”. Tako je ispričao kako je odlazak s njim na večere poslije utakmica bila prava avantura.

“Bila je prava avantura ići s njim na večeru poslije utakmice. Koliko je samo puta udario u aute dok se isparkiravao, nije mi jasno kako je uopće dobio vozačku. Bio je sjajan suigrač, no užasan vozač.”-iskren je  bio Brooks.

“Bio je stvarno sjajan momak, odličan kolega. Primio me na nekoliko mjeseci kada sam došao u Cleveland. S njim sam proživio jako puno interesantnih večeri.”

Ilgauskas je bio odličan centar, no imao je i dosta problema s povredama. Pogotovo s povredom stopala, koja mu je na kraju i skratila karijeru. U 12 sezona provedenih u Cavsima bilježio je 13,8 poena i 7 skokova, a umirovio se u dresu Miami Heata 2011. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*