“Daleko najjači igrač protiv kojega sam igrao”

ToledoBlade

Najbolji skakač Lige već dugi niz godina je Andre Drummond. Snažni centar godinama je bio stožerni igrač Pistonsa, a ove sezone promijenio je ekipu. U dosta čudnom tradeu, prešao je u Cavse, još jednu ekipu koja tavori na dnu Istoka od odlaska Lebrona.

Drummond je jedan od fizički najsnažnijih igrača Lige, no to nije bio slučaj na početku njegove karijere. “Požalio” se na NBA radiu, protiv koga je mrzio igrati. Naš centar Nikola “Pekmen” Peković bio je noćna mora za čuvare u NBA Ligi, a njegov “tretman” nije izbjegao niti Drummond.

@AndreDrummond reveals to @talkhoops and @DarthAmin the strongest player he ever faced in the NBA. pic.twitter.com/wAUF1fFMkA

— SiriusXM NBA Radio (@SiriusXMNBA) April 13, 2020

-“Peković je daleko najjači igrač protiv kojega sam igrao. Nevjerovatno je jak. Mrzio sam igrati protiv njega, mrzio sam kada sam vidio njegovu ekipu na rasporedu.”- požalio se Drummond. -“Bacao me okolo kao malo dijete. Bilo je strašno…”-

Pekmen nije uspio pokazati sve što zna u NBA Ligi. Povrede su mu nažalost diktirale karijeru, te je istu morao završiti sa samo 31 godinom. Proveo je šest sezona proveo u NBA, u dresu Minnesote Timberwolvesa. Odigrao je 271 meč, bilježio je preko 12 poena i 6 skokova u prosjeku, a svoju najbolju sezonu igrao je 2013-2014 kada je davao 17.5 poena i imao 8.8 skokova, uz 54 % šuta iz igre.

Od najjačeg igrača u NBA do prijatelja ‘kralja kokaina’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*