Ewing je kriv za sve

BleacherReport

Pad franšize iz New Yorka počeo je u ranim 2000. godinama. 1999. su igrali svoje posljednje veliko Finale, a do danas uspjeli su upisati još 6 playoff nastupa, s tim da su čak 4 puta ispadali u prvoj rundi. Melo im je donio posljednji prolaz u drugi krug 2013. godine, no to je to. Na naslov čekaju još duže, od generacije Willsa Reeda 1973. godine. Loša situacija za najbogatiju franšizu, koja ima ogromnu bazu navijača.

Najbolju ekipu su imali u 90-ima, no njihov najveći problem je bio što je to bilo vrijeme Michaela Jordana. Konstatno su bili konkurentni tih godina, no Bullsi su bili nerješiva enigma. Čak i kada je Jordan bio u privemenoj penziji, Olajuwon i Rocketsi su bili kobni. Knicksi su imali pravu ratničku ekipu, predvođeni Patom Rileyem s klupe, te Patom Ewingom na parketu. Ostatak rostera je bio popunjen snagatorima poput Masona, Oakleya i ostalih koji su igrali čvrstu obranu i na račun toga su i uspjeli stići toliko daleko.

Stvari u New Yorku su tih godina bile daleko od idealnih, usprkos koliko tolikom uspjehu. Jedan od bitnijih igrača Knicksa tih godina Charles Oakley progovorio je o tom periodu i odredio krivca za neosvajanje prstena. -“Ewing je bio najveći krivac što nismo uzeli prsten. Kada god bi došli neki problemi Ewing bi ih samo ignorirao. Nikada nas nije stavio na svoja leđa i poveo do pobjede. “- iskren je bio Oakley.

-“Bio je izrazito “skup” za održavanje. Morao si biti poseban da igraš s Patom. Morao si toliko toga učiniti da budeš u ekipi i to nam je ponekada bio veliki uteg. Kao njegov suigrač morao si se brinut da on bude sretan. Nije ga bilo briga za ostale kako se osjećaju. Bila je to baš loša situacija. Ja sam to nekako i prihvatio, no recimo Mason se nikako nije slagao s njim. To nam je jako rušilo kemiju u ekipi.” – izjavio je Oakley.

Legendi Knicksa inače je zabranjen ulaz u Garden, nakon što se posvađao s vlasnikom Jim Dolanom. Bio je to veliki skandal, Dolan mu je zabranio dolazak na utakmice, te ga čak i optužio da ima problema sa alkoholom. Stvari se još uvijek nisu izgladile, a čini se da niti neće dok je god Dolan na čelu Knicksa. To nije prvi puta da iskazuju nepošitvanje prema legendama franšize, nedavno je i Spike Lee “dobio po nosu”. Tada se činilo da je bilo loše, no sada je situacija puno puno gora. Perspektiva baš i nema, Dolan vodi ekipu u propast, a kako stvari stoje ovako će biti još koju godinu u New Yorku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*