“Rekao sam da ćemo se nas dvojica boriti za naslov”

Christian Petersen/Getty Images

Devin Booker, bek Sunsa, pobednik je NBA 2K takmičenja za profesionalne NBA igrače, koji se jutros završio njegovim trijumfom nad saigračem DeAndre Aytonom.

Finalna serija igrala se na dve dobijene utakmice. Booker je meč 1 dobio 72-62 igrajući sa Rocketsima protiv Lakersa (koje je biralo Ayton). U drugom meču bilo je 74-62, Booker je igrao sa Denverom a Ayton sa Bukcsima.

“Dobar je osećaj, na turniru su igrali talentovani igrači. Od početka sam govorio da ćemo se ja i Deandre boriti za naslov, a tako je i bilo. Očito, svrha ovog turnira je bila humanitarna pa sam vrlo uzbuđen zbog toga”, rekao je Booker za ESPN.

Booker je ovim trijumfom osvojio nagradu od 100.000 dolara. Celokupan iznos je uplaćen u fond za žrtve virusa korona

Šesnaest igrača ukrstilo je u poslednje dve nedelje koplja u najnovijem izdanju iz 2K serijala. Ovako je izgledao kostur takmičenja, uoči odigravanja prvog kola:

Igrači su mogli da biraju eđu osam timova koji su im bili na raspolaganja. Najpopularniji u prvom krugu bili su Milwaukee Bucksi koje su birala četiri igrača – Booker, Beverley, Young i Jones. Slede Lakersi (3), Clippersi i Netsi (po 2). Već u drugom krugu igrači su birali raznovrsno, pa su po pvri put igrali sa Dončićevim Mavsima, 76ersima, Blazersima…

Zanimljivo da su samo tri igrača – Domantas Sabonis, Montrezl Harrell i Michael Porter Jr – birali timove za koje nastupaju, čime su pokazali i svojevrsnu lojalnost i zaslužili priznanje svojih timova. Samo je Harrell prošao u drugi krug. A tamo nije igrao sa Clippersima, već je birao Lillarda i Portland. U polufinalu je Ayton koristio Sunse kojima je zadao konačni udarac Beverley i plasirao se u veliko finale.

Već prve večeri imali smo jedno iznenađenje, Kevin Durant – igrač sa najvećim rejtingom ispao je od Jonesa, dok je za prvi trashtalk bio zadužen Patrick Beverley. Pat je nastavio raditi show i u četvrtfinalu pa je tokom duela sa Drummonda stalno održavao visok adrenalin.

No, vezano za Durantov poraz pojavila se još jedna informacija u javnosti, premo kojoj je ovaj poraz doveo do velikog kladioničarskog skandala. Naime, duel Duranta i Jonesa unapred je snimljem (nije emitovan uživo), a tek potom je postavljen online. No, rezultati meča su procurili u javnost. Kako je rekao menadžer SportsBetting-a Robert Cooper, ovo je izazvalo velike glavobolje. Iako su Duranta svi proglasili favoritom, uoči puštanja meča online svi su se netom kladili na Jonesa. Nešto je tu smrdelo.

Drugog dana najsigurnije je delovao Andre Drummond koji je vrlo ubedljivo savladao DeMarcusa Cousinsa, dok je u najuzbudljivijem meču Hatchimura izbacio Donovana.


POLUFINALE

(10) DeAndre Ayton – (14) Patrick Beverley 2-0 u pobedama

Izuzetno zanimljiv duel naravno zahvaljujući Beverleyu koji je verbalno dominirao. No, na terenu ovoga puta Ayton je bio bolju. U prvom meču centar Sunsa je pobedio sa Brooklynom (protiv Celta koje je kontrolisao Beverley), dok je u drugom meču igrao sa svojim Sunsima protiv Nuggetsa. To je svakako izazvalo nevericu kod Beverleya, jer birati tim iz donjeg doma lige u ovakvom duelu bilo je nepojmljivo. Lojalnost se Aytonu isplatila i plasirao se u finale.

 

(8) Montrezl Harrell – (5) Devin Booker 0-2 u pobedama

Booker nije imao većih problema protiv krilnog centra Clippsa. Dobio ga je u oba meča. Prvo je igrao sa Harrellovim Clippersima (pobedio je Rocketse), da bi u drugom meču sa Raptorsima pobedio Buckse.

 


ČETVRTFINALE

Ovako izgledaju parovi četvrtfinala nakon odigranog prvog kola:

(16) Derrick Jones Jr. (Dallas Mavericks) vs. (8) Montrezl Harrell (Portland Blazers) 66 – 71

Montrezl Harrell je nastavio sa sigurnim igrama, pa je upravljajućim Lillardom, CJ-em i Melom ispratio Jonesa u istoriju.

 

(5) Devin Booker (Dallas Mavericks) vs. (13) Rui Hachimura (LA Clippers) 71 – 55

Lagana pobeda Bookera nad Japancem i prolaz u polufinale. Luka Dončić, sa čijim timom je Booker igrao, nije odoleo a da ne komentariše igru:

 

(2) Trae Young (LA Lakers) vs. (10) Deandre Ayton (LA Clippers) 66 – 73

U Borbi za LA, prvi pick iz 2018. godine sredio je Atlantinog playa, Trae Younga, i plasirao se u polufinale.

 

(6) Andre Drummond (Milwaukee Bucks) vs. (14) Patrick Beverley (Philadelphia 76ers) 67 – 69


PRVO KOLO – REZULTATI

(1) Kevin Durant (LA Clippers) – (16) Derrick Jones Jr (Milwaukee Bucks) 62 – 78

Iako je bio veliki favorit, i imao je najbolji rejting uoči početka takmičenja, Kevin Durant je neočekivano izgubio od ovogodišnjeg pobednika u zakucavanjima. Njegova frustracija je bila toliko velika da je Ivicu Zupca nakon jedne akcije stavio na klupu, dok je u drugom momentu vikao – “Marcuse Morris, šta to radiš!”

Durant, 31, showed his frustration in the late stages of the contest, imploring virtual Doc Rivers to bench Ivica Zubac after one play and at another point yelling “Marcus Morris, what are you doing!”

 

(2) Trae Young (Milwaukee Bucks) – (15) Barnes (Toronto Raptors) 101 – 59

Drugi pick na draftu 2018, uništio je Barnesa, koji je samo u jednom momentu zavapio kako je uzrok tome ‘gust raspored’ njegovog tima.

 

(3) Hassan Whiteside (LA Lakers) – (14) Patrick Beverley (Milwaukee Bucks) 54 – 84

Za show večeri potrudio se Patrick Beverley koji je uništio Hassana Whitesidea kako je i predvideo sa 30 razlike a pri tome nije propustio priliku da se verbalno obruši na Lebrona Jamesa (u igrici, naravno) sa kojim je upravljao njegov virtuelni rival.

 

(10) DeAndre Ayton (Houston Rockets) – (7) Zach LaVine (Miami Heat) 57 – 41

Susret nekadašnjeg prvog picka iz 2018, i vedete Bullsa protekao je u prijateljskom ćaskanju.

“Sećam se kako si me sredio na prošlom meču. Zvali su time out posle toga. Mislio sam, Zach je upravo zakucao preko mene,” rekao je Ayton.

“Ti si velik das, ti bi trebalo da zakucavaš preko bilo koga,” odgovorio je LaVine.

 

(8) Montrezl Harrell (LA Clippers) – (9) Domantas Sabonis (Indiana Pacers) 73-51

Ovaj duel je po mnogo čemu zanimljiv, a oba igrača zaslužuju posebno priznanje jer su obojica birala timove za koje nastupaju. Dakle, ukoliko se nagrađuje lojalnost, onda bi i Harrell i Sabonis koji je ispao trebalo da dobiju specijalne nagrade.

 

(5) Devin Booker (Milwaukee Bucks) –  (12) Michael Porter Jr. (Denver Nuggets) 85 – 75 

Booker i Porter Jr. odigrali su zanimljiv meč u kojem je as Sunsa, igrajući sa Bukcsima savladao Portera. Jokićev saigrač opet je zaslužio posebno priznanje – poput Sabonisa i Harrella – jer birao je da igra sa timom za koji nastupa, Denver Nuggetse.

U toku samog meča, svedočili smo trach talku, koji je ovako na daljinu posebno simpatičan:

(4) Donovan Mitchell (Brooklyn Nets) – (13) Rui Hachimura (LA Lakers) 71 – 74 

Vrlo uzbudljiv meč u kojem se Japanac snašao mnogo bolje u samom finišu gde je Mitchell promašio tricu za izjednačenje (taj šut imao je u igrici Spencer Dinwiddie, ali je na sreću Hachimure promašio).

 

(6) Andre Drummond  (LA Lakers) –  (11) DeMarcus Cousins (Brooklyn Nets) 101 – 49

U duelu dva diva, trenutni centar Clevelanda i najbolji skakač NBA lige Andre Drummond je upravljajući Lakersima razbio nekada svog najvećeg rivala na terenu, a sada slobodnog igrača, DeMarcusa Cousinsa. Bilo je zanimljivo gledati ovaj duel kao i njihove komentare tokom meča:


Durant prvi nosilac

Sa rejtingom 96, Kevin Durant bio je prvi nosilac na ovom takmičenju Sledi Trae Young iz Hawksa (90) i Hassan Whiteside (Blazers) i Donovan Mitchell (Utah) sa po 87.

Durant ozbiljno shvata ovo virtuelno takmičenje. U modu igre myGM u kojemu igračupravlja franšizom kroz period duž više sezona, radio je poteze koji deluju neuobičajeno:

„Trejdao sam sebe. Postao sam prestar a imao sam prevelik ugovor, tako da sam postao sebi teret na rosteru. Napravio sam baš kao bi pravi GM-ovi u stvarnosti.“

Još uvek se ne zna do kada će trajati obustava NBA lige, za sada suspenzija traje do 30. aprila.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*