Rileyev novi dragulj ili Motherf***** Morant

Povredom Ziona, očekivali smo da će se utrka za Rookiea godine zakomplicirati. Imali smo nekoliko odličnih kandidata, Ja Moranta i RJ Barreta. Obojica su trebala dobiti brdo prostora u svojim ekipama, ali od njih dvojice samo je jedan “isporučio”. To nije značilo da utrka neće biti gusta. Iz ničega, izronio je Kendrick Nunn nedraftirani rookie Miami Heata. Čvrsto je uzeo mjesto startera nakon odlične Ljetne Lige i nije ga puštao čitave sezone.

Još jedan Rileyev dragulj

Do prekida Lige u prosjeku je bilježio 15,6 poena, 3,4 skoka, 2,7 asista uz 44% šuta iz igre. Heat je držao odlično 4. mjesto Istoka, probili su se do domaćeg terena pored Pacersa i Sixersa, dok su za vratom puhali i Keltima. Kendick je “bocnuo” Moranta i izjavio je kako on zaslužuje nagradu. -“Ljudi će reći da je Morant Rookie godine. No, ja baš ne vjerujem u to. Najbitnije su pobjede… Mi smo playoff ekipa, stoga nagrada treba ići Kendricku Nunn…”- izjavio je bek Heata

Nunn u jednu ruku ima pravo, Heat jest ekipa s više pobjeda ali izgleda da je zaboravio da je i Memphis u playoffu. Barem po stanju kakvo je bila dok Liga nije suspendirana. Isto tako, Memphisu nitko nije davao šanse za ovakav uspjeh, prognoza je bila donji dom Zapada. Morant je glavni i odgovorni za ovakav rezultat, već kao rookie je pokazao liderske sposobnosti, a i za NBA novinare nije bilo dileme.

Jednoglasno Morant

ESPN je proveo istraživanje među novinarima, vezano za NBA nagrade. Giannis je uzeo MVP, dok je jednoglasnom odlukom Ja Morant uzeo titulu najbolje rookiea. Dobio je 70 od 70 mogućih glasova za prvo mjesto, te iza sebe ostavio Ziona na drugom mjestu, te Kedricka Nunna na trećem.

Morant je totalno zasluženo uzeo nagradu, čak i da se igralo do kraja sezone sumnjamo da bi ga Zion mogao ozbiljnije ugroziti. Krilo Pelicansa je propustilo previše utakmica, što je omogućilo Morantu da stvori nedostižnu prednost. Na njegovim krilima preporodio je igru Memphisa, dovukao ih čak do playoff mjesta. Tj. kada bi danas počeo playoff, Memphis bi igrao prvu rundu s Lakersima.

“Tell that motherf***** about me!!”

Prikazao je fantastične igre, igrao je izuzetno zrelo za jednog rookiea, a svojim letećim sposobnosti zadivio je mnoge. Osim nekoliko sjajnih zakucavanja, možda je atraktivnije ono što je promašio…

Kako je m********r zamalo završio Davisovu karijeru

 

1 Trackback / Pingback

  1. Trka za nagrade je - gotova - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*