“Imao je pištolj i bio je spreman da to napravi…”

Screenshot / Youtube

Dennis Rodman je sve samo ne običan košarkaš. Vrhunski odbrambeni igrač, čovek pun energije, sjajne košarkaške inteligencije, ali neobuzdanog duha i kontroverzi, koje su ga lako šetale od vrha do dna. Mnogi ne znaju da je Rodman nakon neverovatnih parija i šampionskih titula sa ‘Bad boysima’ iz Detrotia, 1993 godine pomišljao na samoubistvo.

Rodman je mislio da će u Pistonsima ostati do kraja karijere ali i da će Chuck Daly vječno biti trener. Sa NBA ligom u kojoj nema previše emocija se prvi put sreo na šamiponskoj paradi nakon osvajanja prve titule. Ricku Mahornu je odmah po završetku parade saopšteno da ga je Minnesota uzela na ekspanzijskom draftu. Nakon druge titule Pistonsi su posustajali a nova sila na Istoku su postali Chicago Bullsi. Nakon poraza u play-offu i famoznog odlaska u svlačionicu bez pozdrava počelo je osipanje Pistonsa. Rodmana je najviše zabolio odlazak Chucka Dalya. Navodno je pokušao samoubistvo na parkingu dvorane pa odustao. Pronađen je ujutro kako spava u automobilu pored napunjene sačmarice. Odlaskom Dalya Rodmana više niko nije mogao da kontroliše. Pretvorio se u pravu skakačku mašinu na terenu ali je teret van terena postao preveliki. Tetovaže su se gomilale i upravo je stidljivi tip u kratkom šorcu postao prvi koji je započeo tu modu u košarci. Boja kose se mijenjala iz utakmice u utakmicu, a igranje u Detroitu je za njega postalo nepodnošljivo. Zatražio je da ga mijenjaju u neki drugi tim.

Mnogi ne znaju i da je jedan čovek, imenom i prezimenom – Craig Sager, legendarni voditelj u šarenim odelima najzalsužniji za spašavanje Denisa Rodmana. Sager je svojevremeno objasnio kako je to učinio, kako je Rodmana pronašao u jednom striperskom klubu i razgovarao sa Rodmanom o njegovom životu.

“Imao je pištolj. Bio je spreman da to napravi. Rekao sam kako bi to glupo bilo,” rekao je Sager.

 Rodman ovu scenu nije zaboravio, i sam je priznao da je Sager najzaslužniji za njegovo spašavanje, i bio je pogođen kada je popularni voditelj umro zbog posledica teške bolesti pre nešto više od godinu dana. Nazvao ga je prijateljem, a porodici poslao dirjivivu poruku.

1 Trackback / Pingback

  1. Odlazak čoveka u šarenom odelu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*