Bullsi uručili otkaz i svojoj legendi!

screenshot

U Vjetrovitom gradu stvari ne funkcioniraju već neko vrijeme. Slobodno možemo reći da se s povredom Rosea “povredila” i franšiza Bullsa. Neshvatljive odluke, loš izbor trenera, samo su neki od faktora koji su doveli da Bullsi budu jedna od najgorih franšiza Lige.

Kulminacije svega, nezadovoljstva i frustracije i loših odluka, stiže ovih dana. Počele su čistke u Chicagu.

U danu kad su imenovali Arturasa Karnišovasa za potpredsednika košarkaških operacija, Bullsi su otpustili dosadašnjeg generalnog menadžera Gara Formana. Forman je u proteklih 11 godina obavljao tu funkciju, a franšizu iz Ilinoija napušta posle tačno 22, pošto je prethodno zauzimao i druge pozicije u administraciji.

Nekako u vreme kada je Karnišovas stigao u Chicago, objavljena je vest da je otkaz u klubu dobila i igračka legenda, Scottie Pippen. On je neko vreme radio kao savetnik u Bullsima, ali je već nakon All Stara nagovestio svoj rastanak sa ekipom u kojoj je postao NBA šampion kao igrač.

Pippen tvrdi kako to nema veze sa dolaskom novog GM-a:

“Možda je tako i bolje, zar ne? Ja volim da me povezuju sa pobeđivanjem”, rekao je on, koji sa Bullsima ima šest šampionskih prstena.

Izbor novog GM-a je svakako korak prema naprijed, no u doglednoj budućnosti trebalo očekivati nove poteze Karnišovasa, sa kojim će šestostruki šampioni otpočeti novu eru.

Naredni potezi…

Javno je poznato da gotovo nitko u timu ne preferira trenera Boylena, koji se strogim NCAA pristupom ne uklapa u NBA. Valentine je već javno “prosvjedovao”, glavna zvijezda ekipa Lavine nikako se ne slaže s Boylenom, a posljednji u nizu koji je izrazio nezadovoljstvo je Markkanen.

Mladi Finac je nadolazeća zvijezda Lige. U svojoj rookie sezoni sve je iznenadio i imao je odličnu prvu godinu. U drugoj je bio još bolji, ali u posljednjoj trećoj, totalno nelogično uloga mu je drastično smanjena. Pogotovo u napadu. Ispaljuje gotovo duplo manje šuteva za dva poena, postiže manje poena i gotovo da je limitiran na ulogu spot up šutera u napadu. Markkanen je definitivno pokazao da zna i može više.

Ugovor mu ističe koncem naredne sezone, a već početkom Bullsi s njim mogu u pregovore oko produljenja. Markkanen je izjavio, ako stvari ostanu ovakve nema šanse da produži svoj ugovor. Kako su trenutno u potrazi za GM-om, možda se promijeni i trener što bi definitivno usrećilo većinu ekipe.

1 Trackback / Pingback

  1. Clippersi žele šampionski tim, stižu dva Groma - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*