Lukavi Conley trikovima do naslova

Screenshot/Twitter @utahjazz

Kako je već bilo i najavljeno, NBA Liga je uspjela u svojoj namjeri da organizira HORSE natjecanje. Svaki igrač koji nastupa, svoje šuteve će odrađivati kod kuće, a sve će biti prenošeno uživo.

Parovi su izvučeni:

Trae Young vs Chauncey Billups

Mike Conley vs Tamika Catchings

Zach Lavine vs Paul Pierce

Chris Paul vs Allie Quigley

Polufinale i finale

Prvi polufinalni duel su igrali Billups i Conley. Već u ovom meču, Conley je istaknuo kandidaturu za naslov. Koristio je brdo podosta teških šuteva, iza table, bejzbol bacanje sa pola terena, a pobjedu je odnio na efektan način. “Babskim” bacanje slobodnih bacanja, tzv “ispod ruke”. Mr Big Shot Billups je promašio, što mu je donijelo posljednje slovo, a Conelyu prolazak u Finale.

U finalu mu se pridružio Zach Lavine, koji je pobijedio svoju sugrađanku Allie Quigley koji je izbacila Chrisa Paula. Lavineu je bio zabranjeno zakucavati, ali snašao se. Pogodio je nekoliko izuzetno teških polaganja, tehnički nije zakucao, no rijetko tko može odraditi ovakva polaganja kao on. Quigley nije imala šanse i Lavine se našao u Finalu.

Ovdje nije toliko koristio polaganja, no Conley mu po stilu nikako nije odgovara. Obojica su ambideksteri, što znači da gotovo jednako barataju loptom, šutiraju i polažu s obje ruke. Lavine je to dosada koristio, no protiv Conleya mu je to malo značilo. Bek Jazza je opet “zavirio” u svoj džak s trikovima. Prelomio je kada je zavrtio loptu na prstu i udario ju, te ubacio koš. Posljednje bacanje je bilo sa zatvorenim očima, Lavine je promašio i Conely je odnio pobjedu.

Prvi krug

Prvi meč je pripao šampionu Chauncey Billupsu. Big shot je opravdao svoj nadimak. Young je bolje počeo, imao je 3 slova prednost, no Billups se nakon toga budi. Kreće njegova serija, preokreće rezultat i nakraju dobija Younga i prolazi u Polufinale.

Conley je relativno lagano riješio dvoboj s Tamikom Catchings u svoju korist. Imao je samo slovo H, dakle promašio je samo jedan šut.

Poznati brbljavac Paul Pierce borio se protiv Zach Lavinea. Pierce nije bio nešto posebno precizan u ovom dvoboju, što je automatski umanjilo njegove šanse za pobjedu. Lavine se nije previše mučio, a samo je u jednom polaganju koristio svoj atleticizam. Na kraju je ubacio šut daleko iza trojke, Pierce je promašio i Lavine je prošao dalje.

Za kraj Allie Quigley je napravila najveće iznenađenje. Izbacila je Chrisa Paula u najzanimljivijem duelu dana. Paul je loše počeo, imao je 3 slova, dok je njegova protivnica imala samo H. Iskusni lisac je ubacio nekoliko teških šuteva zaredom, pa ga je Quigley polako počela stizati. Svelo se na posljednji šut, sa slobodnih bacanja – od table. Quigley je ubacila svoj šut, a Paul se izvrtio iz koša i tako je meč završen.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*