“U ovoj situaciji, svi imaju šanse za naslov”

Eurohoops

Pandemija Covida -19 polako jenjava. Nadamo se da je najgore prošlo, a dobre vijesti stižu iz cijelog svijeta. Nastavak sportskih prvenstava je i dalje neizvjestan, kao i NBA. Silver je imao nekoliko ideja za odigravanje Lige, no izjavili su da prije kraja 4. mjeseca neće donositi nikakve odluke.

U ovoj izvanrednoj situaciji, NBA igrači se moraju priviknuti na nesvakidašnje stvari. Bek Lakersa, prve ekipe Zapada je izjavio -“U ovakvoj situaciji, sve ekipe koje su se plasirale u playoff imaju jednake šanse za naslov.” Što je i djelimično točno. Nikada dosada čitava Liga nije imala pauzu usred sezone. Taman kada su se stvari počele komplicirati i borba za playoff pozicije je počela – Liga je prekinuta. Isto tako svi su stavljeni u karantenu, nije bilo uvjeta za trening, pristupa trening centru, teretani i svim ostalim “pomagalima”.

Igrači su mogli trenirati samo individualno u svojoj kući. Koliko god imali dobre uvjete i koliko god naporno radili, teško da će moći održati formu. Prije početka sam Lige sigurno će morati proći neki mini trening kamp, a u takvoj situaciji sve ekipe počinju praktički od nule. Povuklo se i pitanje tog trening kampa, a neki igrači su zagovarali mjesec  dana treninga prije nastavka. To bi bila idealna situacija, no sumnjamo da će Silver gubiti toliko vremena prije nego što pokrene stvari.

Stvari su još uvijek neizvjesne, nada za nastavak postoji. Silver ima nekoliko opcija, prvenstveno odigravanja na Floridi, gdje mogu igrati u Orlandu i Miamiu. Jedino što je sigurno, da ukoliko bude nastavka Lige, igrati će se pred praznim tribinama. Ne vidim scenario u kojem bi u sljedećih mjesec dva dopustili takva velika okupljanja. Pogotovo u Americi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*