Četiri nova NBA bisera

Protekle sezone, ponajbolji centar u čitavoj NCAA Ligi je bio naš Filip Petrušev. Iz večeri u večer oduševljavao je skaute, te bio najbolji igrač jako dobre Gonzage, koji su čak u užim krugovima za naslov. Nakon tako sjajne sezone, Filip se odlučio za izlazak na NBA draft. Ipak, ima neku zaštitu, jer na draft se prijavio bez agenta, što mu omogućava da se u slučaju da ne bude izabran, može vratiti na Gonzagu. Čim se unajmi agent, smatran si profesionalcem, a kao takav ne smiješ igrati u NCAA Ligi.

Krilni igrač Partizana, osvajač medalja sa mlađim kategorijama Srbije, Uroš Trifunović objavio je kako izlazi na NBA draft. Sezonu je počeo u Meka Leksu, no nije se nametnuo Milojeviću, te se vratio u Partizan. Kod Trinkinjerija dobio je svoju šansu, čak i neke jako bitne minute.

Sin poznatog trenera Aleksandra Trifunovića jedan je od većih potencijala u Srbiji. Predviđa mu se izbor u drugoj rundi, za razliku od Pokuševskog kojemu je gotovo garantirana prva runda.

Srpski biser, Aleksej Pokuševski, koji brani boje Olimpijakosa iz Pireja potvrdio je juče da se prijavio za NBA draft 2020. To je uradio putem svog Twitter naloga.

 

Većim delom sezone osamnaestogodišnji Pokuševski igrao je za B tim Olimpijakosa, ali je često uskakao kada je prvi tim imao probleme sa povredama. Na sedam mečeva Evrolige bio je među 12 igrača.

Pojedini sajtovi koji se bave predviđanjima za predstojeći draft svrstavaju Pokuševskog čak i na 13. poziciju prve runde. Uz Pelicanse, koji trenutno drže pravo na tu poziciju, potencijalne destinacije za Pokuševskog su i Boston i Philadelphia.

Osim Marka Simonovića, još jedan igrač Mega Leksa će biti učesnik ovogodišnjeg drafta. Talentirani Nikola Mišković, objavio je kako će se i on prijaviti na NBA draft. Krilni centar Mege je izuzetno talentiran, što je pokazao nekoliko puta u ABA Ligi. Još uvijek dosta oscilira, no vjerujemo da za njega sigurno ima mjesta u drugoj rundi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*