“Bio sam na korak do NBA Lige”

Euroleague.net

Izvor: sportklub.rs

Bivši kapiten Crvene Zvezde, Tadija Dragićević promenio je dosta klubova u karijeri. Poslije početaka u Borcu iz Čačka, preselio se u Zvezdu u onom pre-Radonja periodu kada je još bila destabilizirajuća situacija. U to vrijeme Tadija je bio ponajbolji igrač Zvezde, redovni član i osvajač medalja sa mlađim kategorijama Srbije.

Imao je dosta interesa drugih klubova, no Pešić je taman stigao i nije htio ni čuti za njegov odlazak. Mogao je birati između Eurolige i NBA. Tadija su izabrali na draftu 2008. godine 53. pickom Utah Jazzeri, te mu vrlo brzo ponudili i trogodišnj ugovor.

– “Žao mi je što sam bio i na korak od NBA lige – posle sezone u kojoj sam bio MVP ABA lige, draftovan sam, bilo je na stolu to sa Jutom, minimalni ugovor na tri godine… Ali ostao sam u Zvezdi i otišlo je drugim tokom. Tada kada sam draftovan, trebalo je da idem u SAD da me vide ekipe da se pokažem, ali nisam mogao zbog povrede kolena. Nije bilo ozbiljno, ali hteo sam da budem spreman za sledeću sezone. Ipak, izabrali su me kao 53. pika, bila je to kruna vrhunske godine. Bila je priča odmah da me dovedu, ali u dogovoru sa agentom hteo sam malo da sačekam – iskreno, i ja sam želeo prvo da igram Evroligu, da budem u dobrom timu”, rekao je Tadija Dragićević u intervjuu za “Sport klub”.

Na kraju je Tadija odigrao samo 10 utakmica u Euroligi sa Efesom u sezoni 2013/14. Iako je mogao više, zadovoljan je karijerom, a trenutno kao 34-godišnjak je u potrazi za novim klubom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*