Temelj pobjedničke kulture

chris paul knicks

Nastavak Lige je još uvijek neizvjestan, pojedine ekipe se ponašaju kao da je već završila. Steve Kerr je izjavio kako je ova sezona za Warriorse gotova i okreću se pripremama za narednu. U sličnoj situaciji su i Knicksi. Stvari u Velikoj Jabuci nisu ništa bolje nego ranije. Pod vodstvom novog dvojca u upravi Perry-Rose krenuli su graditi planove za budućnost. Jedna od prvih stavki je Chris Paul.

Paul je odigrao sjajnu sezonu. Vodio je mladu ekipu Thundera do sjajnog 5. mjesta na Zapadu što je debelo premašilo očekivanja. Izvanredno se snašao u novoj ulozi mentora mladim igračima Thundera. Vodi primjerom, opet je prava napast u clutchu. Vodeći je po broju poena u posljednje 2min u cijeloj Ligi. Početak sezone je bio drugačij priča. Sumnjalo se u Paula da se neće uklopiti, no sve nas je ugodno iznenadio.

Knickima baš nešto takvo treba u ekipi, da ih razdrma i proba izvesti na pravi put. Opet imaju očajnu sezonu iza sebe, a još veći je problem što nitko od mlađih igrača ne pokazuje napredak. Knox nije napredovao niti milimetra, Ntilikina je i dalje bezopasan u napadu, tako da je prvi play i dalje Payton. Koji na ovoj razini manje više igra već nekoliko sezona. Da ne pričamo o tome da je Dennis Smith Jr potpuno ispao iz rotacije.

Problem bi mogao predstavljati Paulov veliki ugovor. Knicksi bi se morali odreći nekoliko igrača, te napraviti prostora na capu. Pitanje je kakav paket mogu složiti? Thunderima se nikako ne žuri tradeati Paula. Stvari odlično funkcioniraju i čini se kako će gotovo bezbolno preći preko odlaska Westbrooka.

Thunderima bi eventualno bili zanimljivi visoki igrači. No Robinson je definitivno isključen iz svih opcija. Kao i Randle. Mogli bi pokupiti još nekoliko bekova, Ntiklikinu ili pokušati oživiti Smith Jr, no opet se povlači pitanje – koliko je to potrebno Thunderima? Istina, Paul je u svojoj 35. godini i sa svakom sezonom njegov ugovor je sve gori i gori. Žuriti ne trebaju, no svakako razmotriti sve ponude.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*