Nema više ‘mira u svetu’!

NBA Buzz

Metta World Peace se više ne zove tako. Od danas je odlučio, po četvrti put, promeniti svoje ime, i to u – Metta Ford-Artest. Dakle, od danas više nema ‘mira u svetu’.

Rođen kao Ron Artest je na vrhuncu svoje karijere, dok je nastupao za Pacerse, bio klasni odbrambeni igrač. No, mnogi zaboravljaju njegov talenat u napadu. Kada je trebala napadačka produkcija Ron je uvek bio tu. Šteta samo što je često “upadao u nevolje”… Nevolje koje su se svodile na provokacije, kavge i vrlo brutalne tuče, kao što je bila ona u Detroitu, kada je Ben Wallace bio odlučan da ga pošalje na ‘večna lovišta’.

Samo jednom All Star

Ron Artest (ilitiga Pandas Friend ili Metta World Peace) je u svojim najboljim danima bio jedno od najboljh krila u NBA. No ima samo 1 Allstar nastup. To je bilo 2004. godine u Los Angelesu. Tada je nastupao za Pacerse i bio uz O”Neala njihov najbolji igrač.

“Prvi puta na Allstaru sam se samo zabavljao. Nisam želio raditi sve te stvari oko medija, samo sam želio igrati. Tada su Pacersi imali najbolji score u ligi i ja sam se želio dokazati. Bio sam nervozan što nisam počeo utakmicu, no bar sam je htio završiti. Nažalost ni to nisam uspio, i zabio sam samo 7 poena.”

Ron je uvek bio pun borilačkog duha, pa nas ni ne čudi što se želio dokazati i na Allstaru.

“Da sam ostao u Indiani bio bi Allstar još nekoliko puta. I pokupio bih koju nagradu više, ali nema veze. Za vreme pauze odem na putovanje s djecom, zabavo je.”

Čudno je da to da je samo jednom bio Allstar. Bio je smatran za jednog od najbolji obrambenih igrača lige, a ni učinka u napadu nije izostajao. Pogotovo u ranijim stadijima njegove karijere. No i na to Ron ima odgovor.

“Kako sam igrao samo jednu utakmicu? Pa non stop sam upadao u nevolje! Jednu sam godinu predvodio ligu po broj nesportskih faulova. Onda je sledila “ona” tuča. Nakon toga trade u Kingse gde sam došao na Zapadnu obalu. I tamo sam bio jedan od bolji krila no nisam dobio poziv. Posle toga Houston gde sam ulazio s klupe, i na kraju Lakersi gde sam bio zamena.”

Artest je bio uvek veliki zabavljač, ali i sjajan igrač. Mnogi zaboravljaju njegov talenat u napadu. Bio je sjajan u obrani i uvek se podredio ekipi. No kada je trebala napadačka produkcija Ron je uvek bio tu. Šteta samo što je često “upadao u nevolje” kako on sam kaže… Da nije sigurno bi imao još koji Allstar nastup.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Meta World Fight: Čovek za sve vrste kavgi - Ostatak Sveta
  2. Najžešći igrači u istoriji lige - Ostatak Sveta
  3. Najžešći Bad Boy - Ostatak Sveta
  4. Hoćeš li da te pošaljem na 'večna lovišta'? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*