Ne izazivaj Najvećeg!

Horace Grant je bio dugogodišnji saigrač Michaela Jordana, te je nedavno davao intervju u jednoj radijskoj emisiji. Tamo se između ostalog pričalo o anegdotama vezanima za tadašnje Bullse i naravno za neponovljivog Jordana. Bio je neverovatno kompetitivan i ako bi vidio da se na treningu netko ne trudi dovoljno nije mu bio problem ući u sukob, ponekad čak i fizički.

No Horace nam je ispričao jednu drugu priču. 1993. godine Bullsi su igrali protiv Bulletsa (današnji Wizardsi). Obična utakmica usred sezone, no jedan igrač druge godine u Bulletsima je imao drugačije planove. LaBratford Smith je eksplodirao i utrpao Jordanu 37 poena uz neverovatan šut 15/20. Iako su Bullsi na kraju pobedili Jordan je bio potpuno nadigran, on je zabio samo 25 poena.

“Ovo je bila neverovatno sramotna situacija za mene. Nisam poštovao čoveka, a očito je sposoban i to mi se na kraju obilo o glavu. U napadu me nije išlo, no u obrani se nisam dovoljno potrudio. Srećom igramo uzvrat uskoro pa ću to popraviti. Jedva čekam.”

Naravno poznavajući Jordana i njegovu glad za pobedama i nadmetanjem, rekao je novinarima da će idući put zabiti tih 37 poena već na poluvremenu! Nažalost nije uspio. Zabio je “samo” 36 poena! Zabio je prvih 8 šuteva i sjajno otvorio meč. “Smetalo me to što je momak krenuo agresivno na mene prošlu utakmicu. Nisam na to bio spreman, i moj odgovor je bio katastrofalan. Igrao sam užasno.”

Iako Jordan osobno nije imao ništa protiv momka rekao je suigraču B.J. Armstrongu kako će ovo biti njegova privatna utakmica, no da se to neće odraziti na timsku igru. Jordan je svoje ispoštovao i na kraju završio na 47 poena, 8 skokova i 4 asista u samo 31 minut. Bullsi su pobedili sa preko 25 razlike.

Smith je bio prolaznik u ligi. Taj mesec mu je ujedno bio i najbolji mesec karijere. Iduće sezone odigrao je samo 7 utakmica prije nego je otpušten. Potpisao je za Kingse, završio sezonu i preselio se u Europu. Tamo je igrao još 7 sezona ali najviše će ostati upamćen po tome da je nadigrao Jordana!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*