Šta povezuje Mo Bambu i Kawhi Leonarda

“Nakon što moga brata nije bilo jedno vreme, Kawhi mi je prišao. Bilo je to vrlo ljubazno od njega što je odigrao tu ulogu starijeg brata,” otkrio je medijima Mohamed Mo Bamba, Orlandov rookie i 6. pick drafta iz 2018, i dodao:

“On je uvek bio prijatelj moje porodice”.

Ova izjava pokazuje na neočekivano prijateljstvo jednog od najboljih igrača današnjice, i sadašnjeg asa Toronto Raptorsa Kawhi Leonarda, i mlade zvezde u usponu, centra Magica koji je bio pravi hit leta 2018 i oko koga se stvorio pravi hype.

Leonard i mladi Bamba se poznaju preko Bambinog starijeg polubrata, Sidiki Johnsona, koji je svojevremeno bio top-100 univerzitetski igrač, no koji je košarku odavno napustio. Kada su se sreli pre nekoliko godina, Kawhi je zavoleo ‘malenog’ Moa i istakao kako je ponosan na njega što je uspeo da dođe u NBA:

“Stvarno sam ponosan na njega što je uspeo u NBA i što je ušao među top 10 pickova. Izgleda mi opušteno, kao da uživa i da pripada ovde. Igra sa velikom dozom samopouzdanja, dobro šutira i sjajno pomaže u odbrani, posebno kada su blokade u pitanju,” rekao je Kawhi.

Doduše, ako pogledamo statse, možemo zaključiti – mogao si Mo to i malo bolje!

U svojoj rookie sezoni (2018-2019) Bamba je nastupio na 60 mečeva (sve je ušao sa klupe) a davao je 5.5 poena u 5 skokova i 1.4 blokade, dok je u aktuelnoj sezoni zbog povrede dosta pauzirao pa je nastupao na 47 mečeva (1 starter) i davao je 6.2 poena uz 5 skokova i 1.4 blokadu.

Inače, Bamba je igrač sa najvećim rasponom ruku na nekom od NBA draftova, sa čak 2.39 metara. No, kako sam Bamba kaže Kawhi i dalje ima veće šake od njega!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*