Miami pravi novi veliki ‘trojac’?

Fadeaway World

O Giannisu Antetokounmpou, lideru Bucksa koji su opet lideri (trenutno prekinute) NBA lige ima priliku da osvoji svoj drugi uzastopni MVP naslov. Veliko postignuće za jednog 25-godišnjaka. Koji još ima prostora za napredak. U još uvek aktuelnoj sezoni 2019 – 2020 Giannis beleži 29.6 poena, 13.7 skokova, 5.7 asistencija i 1 blokadu po meču, svakako bolji proseci nego u MVP sezoni.

No, o njemu se sve više priča kao o igraču koji bi mogao ‘pojačati’ neku atraktivniju franšizu. Kako je preneo Michael Shapiro iz Sports Illustrated-a, Pat Riley i Heatsi su se poprilično zagrejali da testiraju njegovu volju da se pridruži rastućoj franšizi sa Floride.

Ništa nije nemoguće, posebno kada su Riley i Miami u pitanju, pokazuje nam istorija. Setimo se kako su iz Clevelanda doveli LeBrona Jamesa – tada najveću NBA zvezdu i bez konkurencije najboljeg igrača u ligi. Uz Giannisa, dvojac koji bi činio udarnu ‘trojku’ novih Heatsa su Jimmy Butler i Bam Adebayo.

Sa iskusnim Spoelstrom na klupi, i mnoštvom tek afirmisanih igrača (Nunn, Robinson) Heat svakako može da uđe u trku za MVP-a.

Čekaju i ‘ratnici’

No, u poslednje vreme Giannisovo ime više se dovodi u vezu sa Warriorsima, nego sa MVP titulom. Njegov ugovor ističe narednog leta, a Warrriorsi sa kojima se dovodi u vezu već neko vreme imaju spreman paket za njega.

Kako prenosi stranica Fadeaway World ovaj bi paket mogao izgledati ovako:

WARRIORSI dobijaju:

  • Giannisa Antetokounmpou, Ersana Ilyasovu, George Hilla i DJ Wilsona

BUCKSI dobijaju: 

  • Andrew Wigginsa, Draymonda Greena, picka 1 runde i rookiea Erica Paschalla

Warriorsi su u sjajnoj poziciji u ovom trenutku. Iako imaju sezonu za zaborav, a nalaze se na samom dnu lige, verovatno će im pripasti jedan od najbolje plasiranih pikova na ovogodišnjem draftu. Sa njim u džepu mogli bi realizovati svoje snove da dovedu aktuelnog MVP-a. Na svom rosteru imaju igrača sa kojima bi napraviti odličnu ponudu.

Curry ga je otvoreno zvao

Još prošloga leta pojavila se informacija kako bi Giannis mogao da postane član Warriorsa. Novinarka ESPN-a Rachel Nichols prenela je kako postoji šansa za dogovor dve strane.

Također se pisalo kako bi Giannis mogao izabrati GSW ukoliko 2021. (narednog leta) odlučio da testira tržište.

U januaru je zabeležen zanimljiv momenat i razgovor Stepha Curryja i Giannisa.

“Hajde da uradimo to! Hajde, čoveče!”, rekao je Curry Giannisu a to su zabeležile i kamere:

Hakovan Twitter nalog

Pre nekoliko dana NBA svet je ostao bez reči kada je pročitao Giannisov Tweet:

“Prelazim u Warriorse”, pisalo je. No usledilo je nešto mnogo šokantnije – tweetovi “začinjeni” rasističkim uvredama i psovkama.

Onda je postalo sve jasno, profil grčkog reprezentativca je hakovan, pa su se navijači Golden Statea (za sada) uzalud ponadali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*