Bostonova formula za prsten!

2007. godine počelo je stvaranje ponovo velikog Bostona. Nakon godina tavorenja u osrednjosti Ainge je odlučio povući drastične poteze i formirati prvu Veliku trojku ikada u NBA.

Pierce je naravno već bio Kelt, a sve je počelo dolaskom prvo Raya Allena, a zatim i sjajnog krilnog centra Kevina Garnetta. On je pristigao u tradeu iz Wolvesa za čak 5 igrača + pick prve runde. Put Minnesotte su otišli Sebastian Telfair, Al Jefferson, Ryan Gomes, Gerald Green i Theo Ratliff + taj pick prve runde Kelta.

Njegov dolazak je označio stvaranje nečega velikoga i pohod Kelta na naslov je mogao početi. Tokom sezone sjajne igre je pružao i play Rajon Rondo tako da smo zapravo dobili i Veliku Četvorku.

Ostvarili su sjajan 66-16 omjer u regluarnom delu, te bili najbolja obrambena ekipa lige. U playoffu su redom padali Hawksi, Cavsi i Pistonsi na Istoku, a onda je na red došlo i Veliko finale. Pobeda je bila slađa jer su im protivnici bili stari rivali Lakersi koje su pobedili sa ukupnih 4-2 i pobedom u poslednjoj utakmici od čak 39 razlike.

Velika trojka je odmah proradila i napravila ono zbog čega su došli. Nažalost, to im je bio jedini naslov prvaka. Narednih sezona mučile su ih povrede, tako je Garnett već naredne sezone propustio playoff. Do kraja svoje karijere u zelenom dresu nije uspio odigrati svih 82 utakmice u jednoj sezoni. U zelenom dresu proveo je 6 sezona, odigrao je 396 utakmica a beležio je 15.7 poena, 8.3 skoka i 1 blokadu po utakmici.

U onoj poznatoj “krađi” Ainge je Piercea i njega mijenjao u Netse. The Big Ticket je bio u očitom padu, silne povrede su učinile svoje i bio je daleko od prave forme. Izdržao je sezonu i pol u Netsima, pa se vratio u Wolvese završiti karijeru.

Boston će mu pružiti veliku čast. Njegov dres s brojem 5 Kelti su odlučili umiroviti naredne sezone!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kako je KG umalo završio u Warriorsima! - Ostatak Sveta
  2. Najveći trade u povijesti NBA Lige - Ostatak Sveta
  3. “Hteo sam da Garnett bude zaštitno lice Raptorsa" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*