Flu ili Bad Pizza game?

jordan flu game
Screenshot/Youtube

Šut preko Ehloa, Bog prerušen u Jordana su samo neke od “najpoznatijih” Jordanovih utakmica. Treća po redu je “Flu game”. Ikonsku seriju protiv Jazz u kojoj su Bullsi došli do 6. prstena obilježila su dva trenutka. Šut preko Russella koji je riješio seriju i utakmica koja je prethodila. Flu game.

Večer prije utakmice, Jordan se razbolio. Imao je ogromnu temperaturu i simptome nalik gripi. Pippen ga je nosio iz autobusa do svlačionice, toliko je Jordana oslabila temperatura. Čim je počela utakmica Jordan kao da je zaboravio na sve to i odigrao je fantastično. 38 poena 7 skokova, 5 asista i 3 ukradene lopte. Riješio je pitanje pobjednika i odveo Bullse do 3-2 vodstva.

Serijal Last Dance koji se fokusirao na tu Jordanovu posljednju sezonu u Bullsima otkrio je dosada nepoznate pojedinosti o toj utakmici. Nagađalo se i prije kako je moguće da se radilo o mamurluku ili trovanju hranom. Jordanov osobni trener Tim Grover riješio je sve dileme. Večer prije utakmice Jordan je naručio pizzu u hotel. Grover ga je savjetovao kako “čudno izgleda” i da ne bi trebao jesti, što je Jordan ignorirao. -“100% je bilo trovanje hranom. Ali naravno bolje zvuči “Flu game” od “Food-poisoning game”. Nitko drugi nije jeo pizzu osim njega. Nije imao nikakve simptome bolesti. Onda, oko 3 sata u noći dolazim do njegove sobe i pronalazim ga sklupčanog na krevetu. Znao sam da gripa ne može “udariti” tako brzo, ali zato znam koliko je brzo trovanje hranom.”- izjavio je Grover.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*