ESPN: Peđa u najboljoj petorci Kingsa

Screenshot

Predrag Stojaković deo je najbolje petorke Sacramento Kingsa u istoriji ove franšize, izbor je ESPN-a.

Petorku, osim njega, čine Oscar Robinson, Nate Archibald, Chris Webber i Jerry Lucas.

Stojaković je za tim iz prestonice Kalifornije nastupao punih osam godina, od 1998. do 2006.godine i ostavio neizbrisiv trag kao jedan od najboljih šutera u istoriji. Beležio je 18.3 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je trojke šutirao 39.8 % (2.1 ubačena iz 5.2 pokušaja po meču).

Od svih igrača sa naših prostora, Stojaković je postigao najviše poena tokom NBA-karijere (13.647). Na listi košarkaša koji su ikada igrali u NBA-ligi nalazi se na 165. mestu. Stojaković je lider i po broju prosečnih poena – približno 17 po meču. Drugi je Vlade Divac sa 13.398, a treći Toni Kukoč sa 9.810 poena.

Stojaković je prvi i u broju pogodaka za tri poena. Postigao ih je 1760, što ga svrstava na deseto mesto liste košarkaša koji su u NBA-ligi postigli najviše “trojki”. Drugi je Vladimir Radmanović sa 971, treći je Toni Kukoč sa 731…

Osim Peđe, još šestorica košarkaša iz Evrope su u svojim timovima – Dirk Nowitzki (Dallas), a zatim i Giannis Antetokoumpo (Bucks), Tony Parker (Spurs), Marc Gasol (Memphis), Rudy Gobert (Utah) i Riki Rubio (Minnesota).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*