Maccabi spašava Antu

Screenshot/Youtube

Karijera našeg talentiranog centra Ante Toni Žižića ne ide prema zacrtanom planu. Nalazi se u očajnoj ekipi Cavsa, koja ga marginalizira iako je više puta pokazao kako može biti itekako koristan.

Žižić je stigao u Cavse iz Bostona u “onom” tradeu za Irvinga. Već te prve sezone kao rookie ostvario je vrlo dobru suradnju s Lebronom i nagovijestio da ga čeka dobra NBA karijera. Naredna sezona je bila dosada najbolja. Žižić se u potpunosti dokazao, činilo se kako Cavsi imaju centarsko rješenje za duže vrijeme. Sjajan i aktivan na skoku, finišira u napadu s visokom efikasnošću, dok je ostvario i napredak u obrani. Drugu sezonu je završio sa vrlo dobrih 7,8 poena uz 5,4 skoka u prosjeku uz preko 55% šuta iz igre.

Nešto se dogodilo u Clevelandu, no početkom ove sezone Žižić dobija priliku na kapaljku. Cavsi su jednako loši kao i prošle sezone, dakle lov na rezultata nije faktor, dok većinu vremena Žižiću oduzima veteran Thompson koji od odlaska Lebrona traži izlaz iz ekipe. Minutaža mu se srozala, prilika je sve manje, a Ante želi igrati.

Povratak u Europu se sada i ne čini kao toliko loša opcija. Maccabi se prometnuo u prvog favorita za njegovo dovođenje. Otpustili su Tarika Blacka, dosadašnji prvi izbor na centarskoj poziciji u “Ponosu Izraela”, te se otvorilo mjesto z Žižu. Teško da će dobiti priliku za novo dokazivanje u NBA u ovom trenutku, no u Europi bi mogao vratiti karijeru na pravi put. Žiža je NBA igrač i samo je pitanje vremena kada će i tamo dobiti onakvu minutažu kakvu zaslužuje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*