Euroliga otkazana, NBA na pomolu

Euroleague.net

Prema svemu sudeći, Euroliga i Eurokup se neće nastaviti. Izvršni direktor Eurolige Jordi Bertomeu predložio je otkazivanje ove sezone, te da se naredna nastavi sa istim sudionicima. Isto važi i za Eurokup.

Prije nekoliko dana Euroliga je provela anketu među igračima i dužnosnicima kluba, a samo je 2 od 11 ekipa glasalo za nastavak Lige. Većina je bila protiv, što se na kraju i usvojilo. Naredna sezona bi trebala startati normalno kao i dosada, ukoliko ne bude neugodnih iznenađenja. Ekipa će ostati iste kao i ove sezone, a sve isto važi u za Eurokup. Službeno ćemo znati u 16h kada bude press konferencija, no to je sada samo pro forme i kako bi se 100% potvrdilo otkazivanje.

S druge strane nade za nastavak NBA lige su sve veće. Liga je već debelo u pregovorima s Disney Worldom koji se punom parom pripremaju i osiguravaju uvjete za nastavak. Dogovor je na pomolu, a predložen je novi format za završnicu. Ekipe bi odigrale još 10-ak utakmica regularne sezone, a nakon toga bi uslijedio playoff. Što je idealno rješenje kako bi igrači barem malo uspjeli povratiti formu prije doigravanja. Još uvijek ništa nije sigurno, čeka se službena objava Silvera i NBA Lige, no kako sada stvari stoje, čini se da ćemo imati NBA košarku na ljeto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*