Ne kači se s Kobijem

Screenshot/sportskasecanja

Preneseno sa: sportskasecanja.com

Ne verujemo da je mnogo ljudi verovalo da će gostovanje 2016. godine u jednom podkastu bivšeg NBA centra Samakija Vokera, koji je već tada mnogima i izbledeo iz sećanja, izazvati veliku pažnju, ali se baš to dogodilo zbog jedne anegdote iz karijere koju je Voker tom prilikom ispričao, a u kojoj je u glavnoj ulozi bio jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant.

Samaki Voker je odlučio da slušaoce vrati u 2002. godinu, kada su po njegovoj priči posle završetka jednog treninga igrači Lejkersa odlučili da ostanu još malo u dvorani, ne bi li se takmičili u po 100 dolara u šutiranju na koš sa centra terena. Kako je objasnio Samaki to je bio vrlo čest običaj posle treninga igrača „Jezeraša“, a takmičenje je imalo i neka nepisana pravila. Po jednom od njih oni koji izgube dužni su da novac isplate u roku od 48 časova. Tog dana o kome je Voker govorio u takmičenju je pobedio Kobi Brajant, koji je odmah podsetio saigrače da imaju 48 sata da mu isplate novac koji su mu dužni. Ipak, njegovi saigrači nisu to shvatili preterano ozbiljno, jer kako su oni mislili jednom multimilioneru ne znači puno 100 dolara, ali ono što se po svedočenju Vokera potom dogodilo, pokazalo im je da nisu u pravu.

„Još nije bilo prošlo ni 48 sati, a Kobi mi je prišao ispred klupskog autobusa i pitao gde je njegov novac. I danas me zbunjuje zašto je od svih igrača baš meni prišao. “ – započeo je ispovest o onome što se dogodilo Samaki Voker i potom nastavio: „Tada sam mu rekao da kod sebe nemam 100 dolara i potom vratio slušalice u uši u nameri da nastavim da slušam muziku što sam i do tada radio, ali se potom dogodilo nešto neverovatno. Kobi me je pravo niotkuda udario direktno u lice, a od njegovog udarca mi je oko odmah poplavelo.“ – rekao je Samaki Voker. Bivše centar Lejkersa je dodao da mu se Brajant kasnije izvinio za udarac, ali i da je to uradio na nagovor momka koji je bio zadužen da obezbeđuje Šekila O’Nila. Dodao je Samaki i to da i pored udarca to nije promenilo njegovo mišljenje o Kobiju od koga je imao priliku i mnogo da nauči o košarci.

Izjava Vokera izazvala je veliku pažnju u američkim medijima, koji su preneli Samakijeve reči, uglavnom uz priču da mlađanom Brajantu nije valjalo da dugujete novac, pa makar to bilo i „samo“ 100 dolara. Zanimljivo je i da su neki mediji tada nezvanično preneli da kada je saznao za incident, tadašnji trener Lejkersa Fil Džekson je navodno rekao da se on neće mešati u te „muške stvari“. Kako to biva javnost je imala oprečna mišljenja posle priče Vokera, neki su smatrali da je Samaki malo „prenaduvao“ priču i da to sigurno nije bilo toliko strašno, dok su drugi koji su potpuno verovali Vokeru komentarisali kako Kobi Brajant jeste jedan od najboljih košarkaša u istoriji, ali da je u ovoj situaciji pokazao da i nije baš „veliki“ čovek i da se nije ophodio kako treba prema svojim saigračima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*