“Trener ti pruža ruku i čestita, a mi izgubilli”

screenshot

Izvor: Sportskasecanja.com

Iako je bio jedan od najboljih plejmekera Evrope, Aleksandar Đorđević se nije najbolje snašao u NBA ligi. Posle veoma uspešne evropske karijere, sa punih 29 godina otisnuo se „preko bare“ gde je 1996. godine potpisao ugovor sa Portland Trejl Blejzersima. Ipak, u Portlandu se zadržao svega nešto preko mesec dana i za to vreme nastupio na samo 8 mečeva, u kojima je zabeležio tek više od tri poena po susreta. Ubrzo se Sale vratio u Evropu, u redove španske Barselone, a o tome što nije uspeo na NBA terenima govorio je u nekoliko navrata za medije.

„Posle Olimpijskih igara 1996. godine sam otišao u Portland. Nisam želeo da žalim ni zbog čega, hteo sam da vidim kako to izgleda. Ali, imao sam 29 godina u tom momentu, nisam imao dve godine da se aklimatizujem. Izađeš na teren, igraš šest-sedam minuta, vratiš se na klupu i svi ti kažu “Bravo, odličan posao”. A ti ne razumeš šta žele, hoćeš da igraš, da budeš glavni,“ objasnio je u jednom intervjuu „Sale Nacionale“ zbog čega po njemu nije uspeo da ostavi veći trag u NBA ligi.


Najbolji play

U toku je glasanje za najboljeg igrače po pozicijama sa naših prostora, a Sale je dominantno odnio pobjedu u finalu protiv Gorana Dragića


U jednoj drugoj izjavi za medije, Aleksandar Đorđević je pored priče o kasnom odlasku u NBA ligu i o malom prostoru koji je dobio, govorio i o svojim tadašnjim saigračima iz Portlanda i to na vrlo zanimljiv način, pokušavajući da na najbolji način dočara ono što je zatekao i doživeo u redovima Trejl Blejzersa: „Prva utakmica, Ajzea Rajder se ne pojavi na utakmici. Druga, on puši marihuanu u kolima, uhvatili ga, uhapsili. Treća utakmica, Antonio Vingfild nokautira igrača. Četvrta, Vingfild gađa patikom trenera. Peta, trener ti posle utakmice pruža ruku: ‘Good game, good game’, a mi izgubili. Vingfild mu na to kaže: ‘Marš mother fucker, fuck you!’ Na šestoj se Keni Anderson i Kevin Robinson posvađaju u Hjustonu, jedan drugom oči da iskopaju.“ – ispričao je Đorđević kako su se ponašali tadašnji igrači Trejl Blejzersa tokom njegovog kratkog boravka u Portlandu.

Iako nije napravio zapaženu karijeru u NBA ligi, to nije sprečilo košarkaške stručnjake da Aleksandra Đorđevića smatraju jednim od najboljih evropskih plejmekera svih vremena, ali i da tvrde da bi da je otišao ranije „preko bare“ dobio više prostora za igru, a i da je imao „malo normalnije“ saigrače da bi Aleksandar Đorđević i u NBA ligi napravio zapaženu karijeru i potvrdio status jednog od najboljih plejmekera tog vremena na planeti.

1 Trackback / Pingback

  1. Izabrali ste: Najbolji je Aleksandar Đorđević! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*