Kako su se 76ersi odrekli double-double mašine i prvog crnogorskog All Stara!

Youtube / screenshot

Trejd iz 2012. godine, u kojem je učestvovao crnogorski as Nikola Vučević, jedan je od pet najgorih u istoriji NBA ekipe Filadelfija 76-ersi, procijenio je NBC Sports.

Siksersi su željeli 25-godišnjeg ”ol star” centra Endrju Bajnama, a uz njega su dobili i Džejsona Ričardsona. U zamjenu za ovaj tandem odrekli su se usluga Andrea Iguodale, Nikole Vučevića, Morisa Harklesa i dva pika prve runde.

Međutim, Ričardson je već tada bio istrošen igrač pred kraj karijere, dok Bajnam zbog problema sa koljenom, ali i apsudnom povredom tokom kuglanja, za Sikserse nije odigrao nijedan meč!

Sa druge strane, Vučko je postao ”all star” igrač i lider Orlanda, Iguodala je osvojio tri prstena sa Golden Stejtom, dok je Harkles izrastao u sasvim solidnog NBA igrača.


DOUBLE DOUBLE MAŠINA

Vučević je u Phili proveo samo svoju rookie, 2011-2012, sezonu, koju je završio sa prosecima od 5.5 poena i 3.1 skok po meču. No, prelaskom u Orlandu dobija šansu da se razvija i napreduje. U 8 sezona koliko je nastupao za Magic beleži u proseku 17 poena i 10.7 skokova.


Među pet najgorih trejdova Filadelfije nalazi se i prelazak Četa Vokera u Čikago, Čarlsa Barklija u Finiks, koji je ”Sunca” u svojstvu MVP-ja doveo do finala NBA lige, Vilta Čemberlejna u Lejkerse sa kojima je 1972. osvojio prsten, prvi za ”Jezeraše” nakon 22 godine, te Mozesa Melouna u tadašnje Buletse.

(Piše: Miloš Stijepović, FOS media)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*