Najpoznatija košarkaška ‘Bomba’

Youtube / screenshot

Juan Carlos Navarro, istinska legenda španske i evropske košarke, oprostio se od aktivnog igranja košarke pre dve godine, odigravši svoju poslednju sezonu za Barcelonu. Igrač rođen 1980. godine većinu svoje karijere proveo je u Barci, za koju je igrao u dva navrata – od 1997 do 2007, i od 2008 do 2018, sa godinom pauze kada je nastupao sa Memphis Grizzlies.

Godinu dana pre toga, 2017, oprostio se i od reprezentacije Španije sa kojom je tokom seniorske karijere osvojio 10 medalja:

La Bomba je bio neizostavni član ove reprezentacije, a u većini puta i jedan od najboljih igrača. Ima prepoznatljivi stil igre, nije nikada dominirao fizikalijama, ali je imao neverovatan šut i sjajan ulaz po kojemu je zapravo dobio i ime.

U Europi je ostao veran Barceloni, nije nastupao niti za jedan drugi klub. Osvojio je brdo naslova, 2x Euroligu, 3x puta Špansko prvenstvo, a individualne nagrade je gotovo nemoguće prebrojati. Nema koju nije uzeo od MVP-a Eurolige, Mister Europa, najboljeg strelca Eurolige, a još uvek drži rekorde za najviše ubačenih poena i najviše odigranih minuta u Euroligi. Čak je i u NBA ligi bio uspešan. Odigrao je samo jednu sezonu za Memphis Grizzliese a tada je završio u drugoj rookie petorci, sa prosecima od 10.9 poena, 2.6 skokova i 2.2 asistencije:

Što se tiče reprezentacije za nju igra još od davne 2000. i Olimpijade u Sidneyu. Osvojio je dva puta Eurobasket, jedno je bio Svetski prvak i ima 2 srebra sa Olimpijade. Utakmicom protiv Rusa 2017. završila se jedna neverovatna karijera. Bomba kači patike o klin i ostavlja veliku prazninu iza sebe, kako u Barci tako i u Španskoj reprezentaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*