Kad je Shaq poslao Giru u carstvo snova…

Gordan Giriček Shaq
BleacherReport

Nakon što je proveo čak 5 sezona u Utah Jazzu Gordan Giriček je u kratko vreme promenio dosta klubova. Poslednji klub u NBA karijeri mu je umalo mogao biti koban. Nakon epizode u Sixersima, Gordan u martu dolazi u ekipu iz Arizone, Phoenix Suns. Sunsi su tih sezona bili jedna od boljih ekipa lige.

I dalje ih je predvodio duo Nash-Stoudamire, uz pomoć Mariona, ali i hrpe veterana koji su neočekivano bili zdravi. Naime, Sunsi su u to vreme imali jednu od naboljih medicinskih ekipa u NBA. Tako su veterani poput Granta Hilla i Shaqa uspeli odigrati neverovatno puno utakmica, i to u odličnoj formi.

Baš je Grant Hill jednom prilikom ispričao priču kako je ogromni Shaq skoro ugušio Giričeka. Pričao je u sklopu TNT-ove emisije “NBA Inside”, a incident se desio u aprilu te godine. Taman su izgubili prvi meč u polufinalu konferencije od njihovih najvećih rivala u to vreme San Antonio Spursa. Da bi stvar bila gora izgubili su u poslednjoj sekundi meča, kada je Duncan pogodio trojku za pobedu.

Atmosfera je bila napeta u svlačionici Sunsa, a ovaj incident se desio na treningu dan posle. Hill je izlazio iz svlačionice i samo je ugledao Giričeka kako leži na podu onesvešten. Onesvestio ga je Shaq s kojim se Giriček “prije spavanja” verbalno sukobio. Shaq mu je pretio da će ga uhvatiti u kravatu, no Gordan nije mario i na teži način je osetio Shaqovu snagu.

Sunsu su ovu seriju na kraju i izgubili, ispavši sa konačnih 4-1. Giričeku su ovo bile poslednje utakmice u NBA ligi prije nego se vratio u Europu završiti karijeru.haq

1 Trackback / Pingback

  1. Nezaboravni debi Gordana Giričeka - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*