Kuzmiću preti ozbiljna kazna?

screenshot/Youtube

Sredinom jula prošle godine, Ognjen Kuzmić je sa svojim kumom doživio tešku prometnu nesreću blizu Banja Luke. Završio je na operaciji koja je srećom uspješno odrađena a Kuzmić se čak vrlo brzo i vratio na parket.

Istina, nije bio u optimalnoj formi, što je i za očekivati nakon ovakve nesreće pa je sezonu završio u FMP-u. Stigli su novi problemi za Ognjena, optužen je za izazivanje prometne nesreće u kojoj su osim njega povređene još tri osobe.

Podignuta je optužnica protiv Ognjena Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B.I., M.M, i J.D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci“– rekli su u Tužilaštvu, kako prenose regionalni mediji.

Kuzmić se nije pridržavao propisa te je vozio čak 65km/h više od dopuštene brzine na tom području. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Ognjen će jako teško izbjeći zatvorsku kaznu. U slučaju kršenja prometnih zakona, te izazivanje nesreće u kojoj ima povređenih, kazna je od šest mjeseci do pet godina. Ako se pritom ustanovi da je okrivljenik vozio brže od 50km/h više od dopuštene brzine ili imao alkohola ili narkotika u krvi, kazna se povećava od jedne do osam godina zatvora.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*