Spas u posljednji čas

Twitter/@Blazers

Prije nešto više od dva mjeseca, 15. marta, bio je najavljen povratak na teren Jusufa Nurkića. Centar Portlanda i BiH reprezentacije tako se trebao vratiti nakon više od godinu dana odsustva, nakon preloma noge. No pandemija Covid-19 odložila je taj povratak za kraj jula. Nurkić je značajan igrač za Bazerse, koji su bez njega u ovoj sezoni, grcali i još uvek su bliže ispadanju nego plasmanu u play off.

Whiteside je solidno odradio posao, no Nurka koji je prošle sezone bio jako blizu Allstar razine u oba smjera, nije lagano odmijeniti. Osim samih brojki, Nurk na terenu sjajno surađuje s Lillardom i Mccolumom, razvio je sjajnu kemiju s njima i Blazersi izgledaju puno opasnije s Nurkom na parketu. Falio im je ove sezone, pogotovo nakon povrede i Collinsa, što je dodatno skratilo i ovako kratku klupu Blazersa.

U Disneylandu napokon bi trebali vidjeti Nurka na parketu, nakon više od godinu dana izbivanja. Snimke iz trening centra Blazersa, gdje Juka individualno trenira su obećavajuće.

Bez Nurka, ništa nije isto

Prije povrede Nurkić je imao sezonu karijere. Bilježio je preko 15 poena, 10 skokova i tri asista u prosjeku zajedno sa još pet igrača u čitavoj Ligi. Sva petorica ostalih su Allstar igrači, a osim toga Nurkić ima uvjerljivo najmanju minutažu od svih. Petorka Blazersa s Nurkom na parketu je nemjerljivo bolja nego kada sjedi na klupi, točnije s njim  u igri imali su treći najbolji net rating na Zapadu. Obrambeno ima više utjecaja nego što to govore brojke. Odlično se postavlja, izuzetno je snažan i vrlo dobro pokriva prostor iza svojih bekova.

Whiteside ima nešto bolje brojke u obrani ove sezone, 3,1 blokadu npr – najbolji u Ligi. No, ipak igra Blazersa izgleda puno fluidnije s Nurkom na parketu. Razvio je bolju kemiju s bekovima, postavlja možda i najsnažnije blokove u Ligi, a u napadu igra izuzetno pametno i miljama je bolji dodavač od Whitesidea. Uz već sada bogati napadački arsenal, Nurk radi na tome da doda i šut za tri svom repertoaru. Meku ruku ima, s poludistance i distance već naveliko ubacuje, a ako uspije implementirati i trojku – Blazersi definitivno imaju šanse stići te tri pobjede zaostatka za mjestom u doigravanju.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Divlji zapad i miroljubivi istok - Ostatak Sveta
  2. Od Hoodie do Slim Mela! - Ostatak Sveta
  3. Zašto Blazersi mogu biti jedno od najvećih iznenađenja u Orlandu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*