Kako su Wolvsi 2009. promašili ‘ceo fudbal’

NBA Buzz

NBA draft 2009. godine je bio pun sjajnih igrača. Izabrani su Griffin, Harden, Curry, Derozan… Sjajni igrači, uključujući i one koji su birani za najkorisnije u ligi. No, kako si mogao i pogoditi s izborom, tako je ovaj draft bio i pun promašaja. Recimo kao drugi pick je izabran Tanzanijac Hasheem Thabeet, u Top 10 je bio i Jordan Hill, a do kraja prve runde je izabrano dosta igrača koji su imali nikakvu ili marginalnu rolu u NBA.

Jedna od ekipa koja je “promašila ceo fudbal” na tom draftu su Wolvesi. Bili su u potrazi za bekovima, a imali su 5. i 6. pick. Kada su oni došli na red, niti jedan playmaker nije bio izabran. Wolvesi su se odlučili prvo na Rubia, koji je istina imao dobru karijeru, dok je drugi pick bio Jonny Flinn, omalena zvijezda sa Syracusea. U NCAA je bio odličan igrač, no u NBA nije uspio. Nakon njih je izabran Steph Curry. Ovaj draft Wolvesa više ne treba analizu, sve je jasno…

NBA Buzz

No, razlog zašto nisu išli po Currya (ako je istinit) je urnebesan. Gostovao je na podcastu Billa Simmonsa, gdje je objasio zašto ga Wolvesi nisu izabrali.

“Moj prijatelj David Kahn. Ne znam gdje je sada trenutno, no kružila je jedna priča – ne znam koliko je istinita. Svi znaju koliko ja volim golf. Koristim svaki slobodan trenutak da ga igram. Priča se da me Kahn nije izabrao jer je u Minnesoti jako hladno, tako da ne bih mogao igrati golf u slobodno vrijeme tamo, tako da bih bio jako nesretan. Ne znam da li je to istina, no volio bih da je, jer razlog je urnebesan,”rekao je Curry.

Tako su Wolvesi zbog golfa propustili uzeti najboljeg šutera današnjice. Ironija je to što im do dan danas fali jedan kvalitetni šuter u rosteru i s tim već godinama muče muku. Ako je priča istinita, onda treba stvarno skinuti kapu Kahnu na ovim izborima…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*