Kobeova najveća opsesija

U intervju za “Players Tribune” Kobe nam je ispričao o njegovoj neobičnoj opsesiji. Allenu Iversonu. The Answer je godinama izluđivao obrambene igrače širom lige, na njegove crossovere su padali i najbolji obrambeni igrači. Jedna od žrtava je bio čak i Najvećih ikad Michael Jordan.

No Kobe je kao uvek bio posebna priča. Jednom je posle utakmice toliko poludeo da je totalno razvalio hotelsku sobu, prevrnuo je stol, razbio TV. Sve to zato što mu je Iverson sasuo 35 poena u jednom meču, dok je on ubacio samo 2. Za Kobe je to bilo jednostavno neprihvatljivo. Idući puta kada su se sreli Kobe je mislio da je spreman. Naporno je radio i mislio je kako će sada napokon zaustaviti Iversona. The Answer je sada ubacio 45 poena uz 11 asista.

Mislim da je ta utakmica bila tačka u kojoj mi je prekipelo. Sećam se da sam u busu posle utakmice razmišljao, ako želiš biti najbolji obrambeni igrač ikada ovo ti se ne smije dešavati. Nemate pojma kako je bilo teško čuvati ovog momka, no morao sam pronaći način.” Nakon ovoga Kobe je znao da naporan rad nije dovoljan. Morao je početi učiti i proučavati.

“Opsesivno sam krenuo čitati. Pročitao sam svaki članak i knjigu o njemu. Pogledao sam sve njegove utakmice, čak i one početke kada je bio u srednjoj školi. Pomno sam proučio njegov svaki uspeh, svaku manu. Tražio sam slabost koju mogu iskoristiti. Čak sam došao do toga da proučavam kako bele psine hvataju tuljane. Dotle je došlo.” piše Kobe.

20. februara 2000. godine napokon je došao dan za osvetu. Posle poluvremena Kobe je dobio zadatak da čuva Iversona. Do tada Iverson je ubacio 16 poena, no do kraja utakmice nije ubacio niti jedan. Završio je sa 6/25 šutom i Kobe ga je naterao na 5 izgubljenih lopti. Kobe je s druge strane ubacio 18 poena uz 7 asista i 5 blokada.

“Osveta je bila slatka” rekao je Kobe posle utakmice. Lakersi su na kraju i pobedili utakmicu, no tu nije bio kraj za Kobea. “Zakleo sam se da ću odtada svakom matchupu pristupti kao da je pitanje života i smrti. Neću dopustiti da itko ikada ima takvu kontrolu nad mnom.”

Ovo je samo delić Kobeovog karaktera koji ga je doveo do toga da bude smartan za jednog od najboljih igrača svih vremena. Uz fantastičan napad pokazao je dosta puta i da je fenomelnalan obrambeni igrač. Prvi i zasada najbolji Jordanov naslednik.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kobe mentor! - Ostatak Sveta
  2. The greatest Mamba ever! - Ostatak Sveta
  3. Joker mentality - Ostatak Sveta
  4. Ponavljam, Giannis nije Kobe!!! - Ostatak Sveta
  5. 10 stvari koje možda niste znali o Kobeu Bryantu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*