Divlji zapad i miroljubivi istok

screenshot

Ušli smo polako u mjesec u kojem nam se vraća NBA Liga. Raspored je već vani, sve ekipe sada imaju jasnu sliku s kim i kada odmjeravaju snage. Uzeći u obzir specifične okolnosti NBA liga je dopustila igračima da izaberu žele li igrati i ići s ekipom u Orlando. Nekoliko ekipa će dobrano osjetiti posljedice ove odluke.

SBNation

Kao i obično na Zapadu vlada ogromna gužva. Samo Wolvesi i Warriorsi su bez šansi za playoff, trinaest ekipa se bori za osam mjesta. Malu prednost imaju Lakersi na prvom mjestu, a nakon toga imamo sedam ekipa “nagurano” u samo četiri pobjede. Za posljednje mjesto bori se sedam ekipa, a pole position imaju Grizzliesi. Baš Grizzliesi imaju najteži raspored do kraja sezone, a Blazersi i Pelicansi spremno čekaju na svaku njihovu grešku. Ekipe na Zapadu su manje više kompletne. Lakersi su ostali bez Bradleya, no odmah su doveli JR Smitha, Babo je otišao na operaciju te neće igrati, a nekolicina igrača još nije donijela odluku.

Ono što nas dodatno raduje su i nastupi naših igrača. Svjedočili smo nevjerovatnoj transformaciji Nikole Jokića koji je izgubio preko 15 kila. Doveo se u najbolju formu u životu i jedva ga čekamo vidjeti na parketu. Prošlo je preko godinu dana otkako je Nurkić bio na NBA parketima. Oporavak od strašne povrede dugo je trajao, a slično kao i Jokić Nurk je u životnoj formi. Barem prema njegovom treneru Terry Stottsu.

Nurk bi mogao biti ključan u borbi Blazersa za playoff. Jako puno znači ekipi i njegov povratak bi mogao baš biti onaj jezičac na vagi za Blazerse.

BasketballReference

Istok je malo drugačiji. Ovdje možemo reći da vlada borba za propuštanje playoffa. Sa Istoka imamo samo devet ekipa, Wizardsi kasne čak šest utakmica za Magicom. Realno nemaju velike šanse za izboriti doigravanje, pogotovo jer nedavno je Wall potvrdio kako se neće vraćati ove sezone, već čeka narednu. Uzevši to u obzir Beal još uvijek nije odlučio hoće li igrati ove sezone.

Najteže pogođeni su Netsi. Ostali su bez gotovo pola ekipe, uključujući Irvinga i Duranta. Posljednji je otpao Jordan, a vrlo je vjerovatno kako otpada i Dindwiddie koji je pozitivan na Corona virus. U ovom slučaju Wizardsi čak i imaju šanse za izboriti playoff, Netsi će biti strašno oslabljeni i gotovo je sigurno kako će ih Magic prestići do kraja sezone. Moguće da to naprave i Wizardsi…

 

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Disneyland: Neizvestan nastavak i suluda pravila - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*