Sin Zvezdine legende ide kod Jordana?

screenshot / Youtube

Deni Avdija, košarkaš Makabija, prijavio se na ovogodišnji NBA draft. On je rođen u Izralu, ali ima i srpsko državljanstvo. Iako je bilo pregovora da zaigra za srpski nacionalni tim, odlučio se za Izrael jer je na taj način u toj zemlji stekao status vrhunskog sportiste i izbegao je obavezno služenje vojnog roka koje traje tri godine.

“NBA je najbolja liga na svetu. Mnogo toga se može naučiti. Biće sjajno podići svoju igru na viši nivo,” rekao je Avdija za ESPN.

Na specijalizovanim sajtovima koji se bave prognozama Drafta Avdija se uglavnom nalazi na šestom ili sedmom mestu sa kojeg bi mogli da ga izaberu Knicski ili Bullsi.

Prema poslednjoj projekciji Bleacher Report-a, moguća destinacija za Avdiju bi mogli biti Hornetsi. Tim Michaela Jordana u potrazi je za talentima, pogotovo ukoliko im promakne jedan od “teškaša” sa drafta – James Wizeman ili Oniyeka Okongwu. Avdijina svestranost u napadu mnogo bi značila mladom i još uvek neprofilisanom timu iz Charlottea, što znači da bi mogao lako da se uklopi u aktuelni sastav.

Deni je sin Zufera Avdije, legende Crvene zvezde. Visok je 205 centimetara i igra na poziciji krila. Ove sezone je na 26 utakmica Evrolige beležio četiri poena i 2,6 skoka, a na terenu je prosečno provodio 14 minuta.

Rođeni lider

Deni je sa mladom reprezentacijom Izraela, do 20 godina, već osvojio 2 zlatne medalje, i to 2018 i 2019. Prošle godine je proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja, čji je domaćin bio Izrael:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*