Najgora utakmica u istoriji doigravanja?

(AP Photo/Paul Sancya)

Piše : Erman Bambur

Sedma utakmica između Detroit Pistonsa i Cleveland Cavaliersa 2006. godine ostala je zapamćena, no ne po dobrim stvarima. 61 poen Konjanika je najmanje u istoriji NBA lige u utakmicama broj 7. Treći najmanje broj poena u playoff-u jos od 1955. kada se igrala totalno drugačija košarka.

Očajni Cavsi su šutirali 31% iz igre na tom nestvarnom meču. Lebron James je predvodio Cavse ali ipak nije mogao sam. Ubacio je čak 21 poen u prvom poluvremenu ali u drugom, pogađa samo jedan šut iz igre, totalno ga zaustavljaju i završava meč sa 27 poena što je bio game high uz šut 11/24. -“Zaključali su me”- izjavio je Kralj na kraju meča. Ništa to nije čudno no ostala četvorica startera (Eric Snow, Flip Murray, Drew Gooden i Zydrunas Ilgauskas) zajedno su ubacili svega 16 poena što je neverovatno. Jedini koji je bio dvocifren u ekipi uz Jamesa bio je Larry Hughes sa 10 poena koji je tada igrao prvu utakmicu u povratku na teren. Pauzirao je zbog bratove sahrane.

Pistonsi su dozvolili Cavsima samo 10 poena u ¾ što je najgori rezultat franšize. Kao što rekoh, James je bio potpuno zaključan u drugon poluvremenu a prvi koš iz igre ubacio je na 4:42 minuta pred kraja. Tayshaun Prince je predvodio Pistonse sa 20 poena, a ispratili su ga Richard Hamilton sa 15, Rasheed Wallace sa 13 i Chauncey Billups sa 12.

Zanimljivo je da je Rasheed Wallace došao 3 sata prije početka u The Pallace of Auburn Hills zbog tretmana za članak koji je povrijedio u GAME 4. Pistonsi su gubili 3:2 u ovoj seriji ali su uspjeli slaviti sa 4:3 i proći u četvrto finale zaredom. Tako su postali prvi tim još od Chicago Bullsa kada su to uradili u periodu 1990-93. Na kraju, u finalu Istoka, Miami Heat izbacuje Pistonse sa 4:2 a onda u velikom finalu, tim sa Floride savladava Dallas Maverickse sa takođe 4:2 i osvajaju prvu titulu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*