Od Hoodie do Slim Mela!

screenshot / NBA

Pomalo i neočekivano dugo, Carmelo Anthony je bio bez ekipe. Odigrao je 10 utakmica za Rocketse prošle sezone prije nego što je dobio slobodne papire. Nedugo nakon početka ove sezone, Melo je napokon dočekao povratak u NBA. Bile su spominjane razne kombinacije, a na kraju je završio u Blazersima, ekipi kojoj već godinama fali pouzdana klupa. Povrede su ih dotukle, morali su reagirati, a izbor je pao na Mela.

Nisu se pokajali. Iako rezultat čitave ekipe nije najsjajniji i opasno im visi playoff, Melo je svoju ulogu odlično odradio. Povrede su i nakon Melovog dolaska krojile sastav Blazersa, ostali su i bez Hooda, dok je Collinsova povreda bila razlog dovođenja Mela. Iako nije povređen, možemo reći da su Blazersi ostali i bez Hezonje koji još jednom nije ništa pokazao.

Tako je Melo morao uskočiti u petorku, a startao je u svih 50 utakmica odigranih za Blazerse. Prosjeci su mu i više nego dobri, bilježi 15,3 poena uz 6,3 skoka u prosjeku. Donio je iskustvo u ovu ekipu i skinuo dio tereta sa Lillarda i McColluma u napadu. Prilagodio se ekipi koliko god je to moguće, a prema posljednjim informacijama za Orlando se posebno pripremio.

Melo izgleda kao u svojim prvim sezonama u NBA, skinuo je dosta kilograma, vratio mu se dio atleticizma i po svemu sudeći čeka nas neki drugi Melo. Blazersima će biti potrebna sva pomoć koju mogu dobiti, kaskaju tri utakmice za Memphisom i morati će dobro zapeti da dođu u playoff. A tamo je sve moguće. Pogotovo u ovoj situaciji kada je prednost domaćeg parketa praktički eliminirana, a Lillard i McCollum sada imaju kvalitetnog playoff iskustva koje su skupili u nekoliko proteklih sezona. Kada na to dodamo i Mela koji je napokon u pravoj formi i Nurkića koji se vraća nakon teške povrede, Blazersi opet postaju “dark horse” prvenstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*