Nesvakidašnji potez legende Spursa

Zapamtili smo ga kao igrača koji je zadužio broj ’12’ u dresu San Antonio Spursa, i sa kojima je tokom 8 sezona osvojio 3 titule prvaka. Osam puta biran je u najbolje odbrambene timove NBA, tri puta je nominovan za najboljeg odbrambenog igrača lige, ali su mu Ben Wallace (2005 i 2006) i Marcus Camby (2007) odnosili titulu ispred nosa.

Zbog prljave i grube igre nazvali su – Bruce Lee Bowen.

Njegovu odbranu zapamtili su i najbolji igrači 2000-tih, poput Vince Cartera…

Kobe Bryanta…

…ili Lebrona Jamesa:

I još jedna zanimljivost koja pokazuju koliko je Bowen značio timu Spursa, i koliko je sebe podredio timskom duhu. U njegovu čast, Spursi su povukli iz upotrebe dres sa brojem ’12’, no nakon što je San Antonio dogovorio dolazak Lamarcusa Aldridgea iz Blazersa, tokom leta 2015., Bowen nije imao ništa protiv da se ova odluka promeni i da Aldridge dobije broj koji je tokom cele karijere nosio na dresu:

”Želimo da se Lamarcus oseća članom porodice. Ako mogu da budem deo toga, zašto da ne? Ionako više ne igram… Nadam se da će se osećati udobno. Ako se on oseća dobro, nebo je granica,” rekao je tada 44-ogodišnji Bowen.

Aldridge, nažalost, nije doneo novu titulu u San Antonio, mada je svojim igrama u poslednjih pet sezona svakako zaslužio da ga se svrsta među važnije igrače ove dekade. U pet sezona je za Spurse davao 19.8 poena, 8.2 skoka uz 2 asistencije i preko 50 % šuta iz igre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*