Zašto Blazersi mogu biti jedno od najvećih iznenađenja u Orlandu?

screenshots

“Ukoliko se sastanu sa Lakersima, Blazersi će pobediti,” najavio je Charles Barkley. I niko se nije nasmejao. Mnogi smatraju da ova izjava ‘velikog brbljavca’ ima težinu i da se Vogel, Lebron, Davis i ekipa ozbiljno moraju zamisliti ukoliko u prvom krugu doigravanja nalete na tim iz Oregona.

I drugi smatraju da bi Portland mogao da bude ‘dark horse’ ovogodišnjeg završetka sezone i doigravanja u NBA. Kako piše Chris Haynes sa NBC-a…

“Ukoliko Portland ostane u igri, biće jedna od najopasnijih ekipa u doigravanju. Čak i ukoliko se sastanu sa Lakersima imaju šanse da ih drže na distanci. A ukoliko ih prođu, vrlo lako možemo da ih gledamo u finalu”. 

As videos from player’s rooms, Disney’s campus and practice are beginning to surface, the excitement and anticipation for the season are building along with them.

I Lebron strahuje

Toga je svestan i Lebron James, koji je nedavno istakao da bi Blazersi bili pravi izazov u play offu.

“Imate Damea Lillarda koji može dati 50, CJ McColluma koji može da broji do 40, tu je Melo Anthony koji kada je ‘vruć’ također može da postigne 35-40 poena… Kada u jednom timu imate takve igrače, svašta može da se dogodi,” rekao je Lebron.

Podsetimo, Blazersi koji su prošle godine igrali finale Zapada sa Warriorsima, u Orlando su stigli sa gotovo najjačim timom. Jedini koji nedostaje zbog povrede Ahilove tetive je Rodney Hood, dok se u tim vraćaju Jusuf Nurkić i Zach Collins.

Veliko je to pojačanje za Blazerse, koji na bekovskim pozicijama imaju proverene Lilarda (28.9 poena, 7.8 asistencija) i McColluma (22.5 poena), na krilnim pozicijama su tu Athony (15.3 poena, 6.3 skok), Collins (9 poena, 4 skoka pre povrede), a na centarski Hassan Whiteside (16.3 poena, 14.2 skoka) i Jusuf Nurkić (15.6 poena, 10.4 skoka pre povrede).

…i ‘skinny’ Melo

Još jedan igrač koji je iskoristio ovu nametnutu pauzu da bi se dobro spremio je Carmelo Anthony.

Nisu se pokajali. Iako rezultat čitave ekipe nije najsjajniji i opasno im visi playoff, Melo je svoju ulogu odlično odradio. Povrede su i nakon Melovog dolaska krojile sastav Blazersa, ostali su i bez Hooda, dok je Collinsova povreda bila razlog dovođenja Mela. Iako nije povređen, možemo reći da su Blazersi ostali i bez Hezonje koji još jednom nije ništa pokazao.

Melo izgleda kao u svojim prvim sezonama u NBA, skinuo je dosta kilograma, vratio mu se dio atleticizma i po svemu sudeći čeka nas neki drugi Melo. Blazersima će biti potrebna sva pomoć koju mogu dobiti, kaskaju tri utakmice za Memphisom i morati će dobro zapeti da dođu u playoff. A tamo je sve moguće. Pogotovo u ovoj situaciji kada je prednost domaćeg parketa praktički eliminirana, a Lillard i McCollum sada imaju kvalitetnog playoff iskustva koje su skupili u nekoliko proteklih sezona. Kada na to dodamo i Mela koji je napokon u pravoj formi i Nurkića koji se vraća nakon teške povrede, Blazersi opet postaju “dark horse” prvenstva.

Melo je već zauzeo svoje mesto u petorci, a startao je u svih 50 utakmica odigranih za Blazerse. Prosjeci su mu i više nego dobri, bilježi 15,3 poena uz 6,3 skoka u prosjeku. Donio je iskustvo u ovu ekipu i skinuo dio tereta sa Lillarda i McColluma u napadu. Prilagodio se ekipi koliko god je to moguće, a prema posljednjim informacijama za Orlando se posebno pripremio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*