Zanimljivosti iz NBA koje možda niste znali

flickr

Lik na NBA logou je nekadašnji igrač Lakersa, Jerry West.

 

original-toronto-huskies-logo

Toronto Huskies bili su prvi kanadski tim koji je nastupio u NBA, no igrali su samo jednu sezonu sa učinkom 22-38, propustivši play off. Pred početkag sezone uprava Toronto Raptorsa odlučila je da će u toku 2016-2017 ‘otkrivati’ svoju prošlost, a jedan od načina da tokom pojedinih mečeva nose replike dresova Toronto Huskiesa i na taj način proslave 70-godišnjicu tog kluba.

Michael Jordan je je plaćao kaznu od 5000 dolara za svaki meč u kojem je tokom sezone 1985. nastupao u svojim brendiranim patikama.

oscar-robertson

Kralj triple doublova (183) Oscar Robertson, jedini koji je na kraju sezone imao triple double prosek, nikada nije bio proglašen za MVP igrača.

Samo četiri tima su osvojila NBA prstenje više od četiri puta – Celtics, Lakers, Bulls, i San Antonio Spurs.

Dok je živo sa svojom porodicom u afričkom plemenu, jedan od najviših igrača u NBA, Manute Boll ubio je lava kopljem u nameri da svojoj porodici zaštiti živote.

Dikembe Mutombo nije bio Rookie of the Year. Iako je oduševio u svojoj debitantskoj sezoni, te je izabran u All-Star momčad kao rookie Denver Nuggetsa, pak nije osvojio nagradu za najboljeg novajliju. Ta nagrada je pripala krilu Charlotte Hornetsa Larryju “Grandmama” Johnsonu.

Rasheed Wallace je prilagodio veličinu osvojenog NBA prstena srednjem prstu na ruci. Izjavio je kako će svima koji mu pametuju samo pokazati srednji prst.

rasheed_wallace_ben_wallace
SLAM

John Stockton nije igrač koji ima najviše asistencija u jednoj utakmici. Ta čast je pripala Scottu Skilesu, koji je podelio čak 30 asistencija protiv Denver Nuggetsa 30.12.1990.

Bivši NBA as, Calvin Murphy ima 14 dece sa 9 različitih žena.

rasheed-wallace

Rasheed Wallace, as Detroit Pistonsa, drži rekord kada su tehničke greške u pitanju – imao ih je 317 tokom svoje karijere.

Kareem Abdul-Jabbar i Shaquille ONeal dali su samo po jednu trojku u svojim igračkim karijerama.

Apr 10, 2014; Dallas, TX, USA; San Antonio Spurs forward Tim Duncan (21) reacts to being called for a technical foul during the first half against the Dallas Mavericks at the American Airlines Center. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports
Photo: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Prirodna nepogoda donela je NBA jednog od najboljih igrača. Tim Duncan se spremao 1992. za učešće u US olimpijskom plivačkom timu, kada je uragan Hugo uništio jedini bazen u kojem je mogao vežbati. Kako se plašio ajkula nije smeo plivati u moru, tako je krenuo trenirati košarku. Ostalo je istorija.

Amar’e Stoudemire, šest puta učesnik NBA All Star meča, jevrejskog je porekla i tečno priča hebrejski. Često je znao to praktikovati tokom utakmica, kada ga niko nije mogao razumeti. Poslednji tim za koji je igrao bio je Hapoel Jerusalem, klub čiji je suvlasnik sa kojim je 2016 osvojio Kup.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*