MVP bez prstena!

screenshot

Najbolji igrač u ligi ne donosi nužno i naslov. Tome mogu posvedočiti ovi igrači koji su u svojim bogatim karijerama uspeli uzeti MVP regularnog dela sezone, no naslov prvaka im je ostao nedosanjani san. Portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti top 5 igrača koji su bili najbolji u sezoni, no nikada se nisu okitili naslovom prvaka.

Charles Barkley

Jedan od najboljih igrača u NBA ligi bez prstena. Veliki Sir Charles je imao tu nesreću da je igrao u Jordanovo vreme. Počeo je u 76ersima, no prelaskom u Sunse dostiže svoj “prime”. U svojoj prvoj sezoni sa Sunsima 1993. godine uzima MVP naslov uz sjajne proseke od 25,6 poena, 12,2 skokova, 5,1 asist. Neverovatan igrač, a najbolje ga opisuje izjava koju je dao sam za sebe -“Da imam 215cm bio bih zabranjen u nekoliko država koliko bi bio dobar.”-

Mandatory Copyright Notice: Copyright 1993 NBAE (Photo by Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images)

Karl Malone

Mailman Malone je imao sličnu (ne)sreću kao i Sir Charles, a to je Michael Jordan. Sa svojim Jazzom se dostojno borio no nikada nije uspeo otići do kraja. Imao je čast čak 2 puta uzeti MVP nagradu, na Allstaru je bio 13 puta, te je vodeći strelac Jazzera u istoriji. Bio je prava scoring mašina, a njegovo partnerstvo s sjajnim Stocktonom je postalo kultno. Odigrao je 19 sezona (18 u Jazzerima, 1 u Lakersima), 1476 utakmica, postizao je 25 poena i 10.1 skok pu meču. Pokušao je pred kraj karijere Malone još jednom u zvezdama nakrcanim Lakersima doći do naslova, no ni to mu nije uspelo. Pistonsi su bili bolji u finalu i Pošta je završio karijeru bez naslova.

Allen Iverson

The Answer je bio jedan od najbolji napadača i istoriji. Verovatno i najbolji crossover svih vremena vodio je 76erse do velikog finala. Kakvu je ekipu vodio, svedoči da je drugi najbolji igrač uverljivo bio Mutombo. Nažalost Lakersi su ih porazili i tako je propala najbolja prilika Iversona da uzme prsten. MVP naslov je uzeo 2001. godine, uz to predvodio je ligu po poenima čak 4 puta, a po ukradenim loptama 3 puta i bio na Allstaru 13 puta. Još je  uzeo i MVP naslov na Allstar utakmici.

Steve Nash

Najbolji kanadski košarkaš svih vremena uzeo je back to back MVP naslove. Umalo je uzeo i treći puta, no zamalo mu je izmakla nagrada. Majstor napada, jedan od najboljih playmakera svih vremena nažalost nije mogao dovući svoje Sunse do naslova. Spursi su im bili večiti kamen spoticanja, a Nash se na kraju čak priključio i Lakersima u potrazi za prstenom. Kao i Maloneu nažalost nije mu pošlo za rukom.

(Photo by Lisa Blumenfeld/Getty Images)

Derrick Rose

Najmlađi MVP lige je još uvek aktivan igrač, no nažalost platio je danak povredama. Možda i uspije osvojiti naslov, no to sigurno neće napraviti kao glavni igrač ekipe. Bio je sjajan prije tih silnih povreda, vodio je Bullse do jednog od najboljih scoreova lige, no kobna je bila utakmica protiv 76ersa u playoffu. Ta nesretna povreda ga je udaljila sa terena gotovo godinu dana i nikada se nije vratio isti. Sada se spominje transfer u Spurse i to će mu verovatno biti najbolja šansa za naslov.

2 Comments

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Prokletstvo igrača koji su napustili Utah Jazz! - Ostatak Sveta
  2. 10 igrača koji bi pristali na manju platu, zarad prstena - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*